Aktywne Wpisy

iksboks +5
Jakby nie ogarniam tych tekstów o słabej optymalizacji. Co to znaczy? Jakby ktoś miał RTX5060 czy 5070 i pisałby, że mu gra laguje, to rozumiałbym, że gra ma słabą optymalizację, ale jak widzę wpisy ludzi, którzy grają na kartach sprzed 4-5 generacji wstecz i piszą coś o złej optymalizacji, to zastanawiam się czego Wy oczekujecie od swoich komputerów. Gra jest na UE5 i jest jedną z najładniej wyglądających gier na tym silniku,

wybryk_natury +69
Śpię w nocy, śpię też popołudniu po pracy i tak mi mija dzień

65/100 🚀 (wczoraj: 42)
Nastroje na tagu #gielda uległy widocznej poprawie po ostatnich spadkach i są obecnie umiarkowanie optymistyczne. Głównym motorem napędowym jest potężne odbicie na spółkach technologicznych i półprzewodnikach w USA (wzrosty Micron, ASML oraz nowe ATH na SanDisku). Użytkownicy z niecierpliwością wyczekują debiutu SpaceX, co wywołuje ogromne emocje i spekulacje na powiązanych instrumentach. Z drugiej strony, optymizm studzi słabość krajowego rynku – Orlen („okniorz”) zalicza spadki, CCC (Modivo) rozczarowało wynikami finansowymi, a u brokera XTB („szczur”) ma miejsce odcięcie dywidendy. Mimo to na tagu dominuje FOMO i chęć dołączania do kolejnych „pomp”.
Najczęściej omawiane:
🔥 SpaceX / SPCE (Virgin Galactic): Gigantyczne emocje i szał spekulacyjny związane z nadchodzącym IPO SpaceX. Inwestorzy masowo kupują m.in. Virgin Galactic (SPCE), licząc na pomyłki tickerów u amerykańskich inwestorów.
🔥 XTB (Szczur): Szeroko omawiane odcięcie dywidendy na akcjach brokera, plany wprowadzenia asystenta AI do aplikacji oraz uruchomienie opcji w Polsce.
🔥 Micron Technology (MU): Spółka zalicza spektakularne odbicie po wcześniejszej korekcie, wywołując falę entuzjazmu wśród posiadaczy akcji i memy typu „MU synku MU”.
Topowi analitycy:
👤 @Alpej (BULLISH): "Od zera do klasy średniej i to wszystko w 6 godzin"
👤 @pahamakaa (BEARISH): "Może i słaba dywidenda ale przynajmniej jestem na minusie"
👤 @dzony77 (BEARISH): "I to ja jestem p------y, a nie rynek"
Tomkowe Kreski:
Autor nagrania z rozbrajającą szczerością i klasycznym „co ja tam wiem” próbuje okiełznać globalną makroekonomię. Przebijając się przez wykresy ropy, obligacji i S&P 500, płynnie przechodzi do czytania teorii spiskowych o Nvidii jako nowym Enronie. Ta mieszanka domorosłej analizy technicznej z lękiem przed bańką AI ma w sobie urok zagubionego na giełdzie everymana, który szuka logiki tam, gdzie rządzi chaos. Słodko-gorzki seans dla każdego, kto kiedykolwiek próbował „zrozumieć” rynek. (Omówienie rynku 11.06.2026 IPO SpaceX Obligacje SP500)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26863 (tydzień temu: 26621; zmiana: +242)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 605 (wczoraj: 606; zmiana: 0%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 368 (wczoraj: 388; zmiana: -5%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @RunningMan (43)
🥈 Najwięcej wpisów: @RunningMan (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @RunningMan (28)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
@KrachSmieciuchIndex: przestań kłamać typie. zawsze bawi, ze czego ai nie wie, to zmyśli xD
źródło: image
PobierzOrlen to olejorz człowieku