Wpis z mikrobloga

@OskarDeveloperski: "tłamszone gorzej niż wtedy". Polecam powrócić do lekcji historii, tak jak chłopi robotnicy to tłamszony nie był nikt xD przecież ci ludzie pracowali 6/7 dni w tygodniu po 12-14 godzin. Od dziecka, w okropnie gorących i ciężkich warunkach.
  • Odpowiedz
@vZGLSjkzfn: biednym nie, ale niepracującym już jak najbardziej. Wprowadzić podział na cywili i Obywateli. Tak samo odebrać prawa wyborcze emigrantom - chyba, że nadal przekazywaliby Polsce pieniądze w postaci podatku (jest tak w np. USA).
Na głos trzeba sobie zasłużyć. Takie jest prawo dżungli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: ale poza licealistami i częścią studentow ich stan życiowy może wynikać z danej polityki. Imho powinni mieć prawo głosu.
Predzej to ogólnie podnieść próg wyborczy do 23lat zamykając go na 80 latach. Tak samo nikt nie powinien pełnić funkcji politycznej jak skończy 80 lat.
A zabrać prawo tym którzy od conajmniej 3 miesięcy nie przebywają w Polsce tylko są za granicą
  • Odpowiedz
@r5678: O bingo. Potem mamy takiego Johna, którego pradziad walczył w „battle of łorsoł w twenty roku” przyjedzie do Polski raz w roku na wakacje albo i wcale, siedzi w stanach od upadku komuny ale najwięcej ma do powiedzenia o sytuacji w Polsce bo ogląda rzetelne media spoza mainstreamu xD
  • Odpowiedz
wymagaj od polityków

@TheTostu: jesteś świadomy, że ciemną masą można łatwo manipulować, ale nie widzisz, problemu, że ta ciemna masa ma większą siłę "wymagania"? przecież to błędne koło jest
  • Odpowiedz
ja bym zabrał prawa wyborcze wszystkim którzy nie pracują

@MazurskiSmak:

A imigranci, którzy pracują mogą od pierwszego dnia już głosować czy obywatelstwo też musza mieć?
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: jestem bardzo na tak z tym pomysłem. Wypracowujesz jakiś minimalny dochód = masz prawa.

No właśnie, k---a, nie. Historia demokracji uczy, że powszechne prawo wyborcze jest wentylem bezpieczeństwa,

@TheTostu: Struktura wieku i społeczeństwo się zmieniło od tego czasu. Zgadzam się, że to działa, jak wentyl bezpieczeństwa, ale również działa, jak
  • Odpowiedz