Wpis z mikrobloga

#gielda #portfelgrubasa nowe ATH w USD, Nvidie wywaliło poza ekran top zysków, co tu się odwala to ja już nie mam pojęcia.

Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.

Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
Codon - #gielda #portfelgrubasa nowe ATH w USD, Nvidie wywaliło poza ekran top zysków...

źródło: IMG_0156

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@ParadygmatYT: Kupuję KEEL, MRLN, NU, Inventiva, ACHR, Abivax, QS, QUBT, SERV, ABAT - ale miej na uwadze, że poluję na kolejnego top śmieciucha i liczę się z tym, że część nie wypali
  • Odpowiedz
  • 16
@langle: Teoretycznie tak, ale nie. Mam jeszcze 1 klienta, który płaci mi w USD i te dolary idą prosto na giełdę, więc niby nie jestem na pełnej emeryturze, ale środki na życie biorę z inwestowania (obecnie likwiduję EDO jak potrzebuję pokryć koszty życia).
  • Odpowiedz
@Codon: Równie dobrze mógłbym na jednorożca patrzeć. Nie uwierzyłbym, że są ludzie z takimi wynikami. Są tak wybitne, że nawet nie zazdroszczę bo to mój mozg przerasta XD Gratuluje. Jak długo budowałeś ten portfel?
  • Odpowiedz
  • 14
@Gerard_z_Rivivy: Od 2021 roku, mniej więcej od kwietnia. W listopadzie 2021 doszedł mi klient płacący w USD i do dzisiaj został, stąd to zdecydowanie największy portfel. Przeżyłem cały 2022 rok z solidnym minusem, ale dokupywałem co miesiąc.

Dzięki, wybitne to trochę dużo, wiele spółek przegapiłem (zwłaszcza na GPW), ale miło, że kogoś to interesuje :P
  • Odpowiedz
  • 16
@operatorkatapulty: Tak, byłem Scrum Masterem na OE od początku 2021 roku. 2021-2025 to średnio 4-5 firm co miesiąc na B2B, więc 120-140k netto miesięcznie. Niestety 2025/2026 przyniósł masywny kryzys w branży i jest jakieś 5x trudniej o OE.
  • Odpowiedz