Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 596
@adi0: "Umówiliśmy się z Darkiem Mateckim, że te pieniądze z każdej mojej pensji będę przekazywał [tu dane innego świadka - red.]. Potem już te pieniądze bezpośrednio przekazywałem Darkowi Mateckiemu w gotówce. Ja rozumiałem, że pieniądze które mi wypłaca Fidei Defensor pochodzą z Ministerstwa Sprawiedliwości. Jak byłem zatrudniany, to zrozumiałem w rozmowie z Dariuszem Mateckim, że on uzależniał moje zatrudnienie w Fidei Defensor od mojej zgody na przekazywanie pieniędzy pochodzących z
  • Odpowiedz
@adi0: pisowcy stworzyli drugi obieg ukradzionej kasy, która służyła i pewnie nadal służy propagandzie i zatruwaniu społeczeństwa.
Myślicie że takie pisowskie czopki jak Stanowski, Mazurek, Białek, Bąkiewicz, Sakiewicz itp.. - powielają dzisiaj tę propagangę wciąż za darmo?

Ta kasa nadal jest w obiegu i zatruwa media, relacje społeczne, rodzinne, itp.
A najpewniej przysłuży się też do ponownego wygrania wyborów przez tych złodziei.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 67
@szejas: przypomnę, że kiedy PiS już wiedział, że nie zdoła utrzymać władzy to z Orlenu wytransferowano 1.6 mld pln - niby na zakup ropy, która jak wiemy nigdy nie dotarła. Według ustaleń audytorów, w jednym przypadku decyzja o wyprowadzeniu środków miała zapaść w ciągu jednego dnia za pośrednictwem komunikatora WhatsApp. Jak myślicie, do czego służą teraz te pieniądze?
  • Odpowiedz
@adi0: Sam mechanizm jest patologiczny i rodem z Soprano, ale już kilka lat temu słyszałem od kumpla, który próbował działać w lokalnych strukturach jednej z partii, że za załatwienie stanowiska musiałeś odpalać 10% "na partie", bo inaczej wylatywałeś, ale qwa 60%?
  • Odpowiedz
  • 7
@adi0: jeżeli on nie zostanie zawinięty z drzwiami po takich zeznaniach to ja już k---a nie wiem przestaje wierzyć że KO chce wygrać te następne wybory.
  • Odpowiedz