Wpis z mikrobloga

k---a co to są za jurorzy, co jeden daje w top 3, a drugi na ostatnich 3 miejscach i tak w co drugiej piosence xDD

to tak jakby na konkursie piw jeden sędzia mówił, że p--o zajebiste, na medal, a drugi mówił, że c-----e xD przecież to jakiś absurd
  • Odpowiedz
Teraz każdy się wypiera? To jakim cudem ten Izrael był na 1 miejscu?

@Cernold: Dasz jakie linki albo skriny, że reszta się wypierała? Bo ja na nic takiego nie trafiłam. A Izrael był pierwszy dlatego, że każdy juror przyznaje punkty osobno i potem EBU to zlicza według jakiejś metody, nie dodają punktów po prostu do siebie, tylko jest jakiś algorytm, możliwe, że odrzuca np. najniższą ocenę, wtedy to 24. miejsce,
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: W najprostszym razie można przyjąć, że juror oddaje punkty tak jak dany kraj. Czyli Izrael dostał aż 50 punktów od naszych, a kolejna Bułgaria 34 a trzecia Grecja 31. Czyli Izrael miał średnio 7 punktów od jurora, Bułgaria prawie 5, a Grecja ponad 4,5. Innymi słowy piosenka Żyda zrobiła wrażenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
k---a co to są za jurorzy, co jeden daje w top 3, a drugi na ostatnich 3 miejscach i tak w co drugiej piosence xDD

to tak jakby na konkursie piw jeden sędzia mówił, że p--o zajebiste, na medal, a drugi mówił, że c-----e xD przecież to jakiś absurd

@hpiotrekh: to tak jakby w wyborach jeden głosował na jedną partię i mówił że jest zajebista, a drugi nie bo c-----a.
  • Odpowiedz
  • 1
@KolegaPatryk: pewnie jakby to do excela wrzucić to rzeczywiście najwyżej jest Izrael oceniony (najwięcej wyżej pozycji), nie sprawdzałem, nie chce mi się.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: witaj w świecie ocen subiektywnych, w rzeczach które się różnym ludziom zupełnie inaczej podobają. IMO wszelkie takie eurowizje, konkursy piękności czy inne degustacje piw - sensu nie mają.

W finałach występują sami dobrej klasy artyści. Przeciętny mariuszek czy aśka lepiej nie zaśpiewa, nawet zespół z ostatniego miejsca bije na głowę umiejętności wokalne szaraka.

Ale który najlepszy? No tu ciężko stwierdzić bo jeden lubi techno drugi cygańskie rytmy trzeci metal
  • Odpowiedz