Teraz każdy się wypiera? To jakim cudem ten Izrael był na 1 miejscu?
@Cernold: Dasz jakie linki albo skriny, że reszta się wypierała? Bo ja na nic takiego nie trafiłam. A Izrael był pierwszy dlatego, że każdy juror przyznaje punkty osobno i potem EBU to zlicza według jakiejś metody, nie dodają punktów po prostu do siebie, tylko jest jakiś algorytm, możliwe, że odrzuca np. najniższą ocenę, wtedy to 24. miejsce,
@choochoomotherfucker: W najprostszym razie można przyjąć, że juror oddaje punkty tak jak dany kraj. Czyli Izrael dostał aż 50 punktów od naszych, a kolejna Bułgaria 34 a trzecia Grecja 31. Czyli Izrael miał średnio 7 punktów od jurora, Bułgaria prawie 5, a Grecja ponad 4,5. Innymi słowy piosenka Żyda zrobiła wrażenie ( ͡°͜ʖ͡°)
@KolegaPatryk: pewnie jakby to do excela wrzucić to rzeczywiście najwyżej jest Izrael oceniony (najwięcej wyżej pozycji), nie sprawdzałem, nie chce mi się.
no to jak niby od każdego jurora od nas dostali maks pkt? XD
@KolegaPatryk: W czwartym komentarzu jest tabelka z głosami każdego jurora, gdzie Ty tam widzisz, że każdy juror dał Izraelowi maksymalną liczbę punktów?
@hpiotrekh: witaj w świecie ocen subiektywnych, w rzeczach które się różnym ludziom zupełnie inaczej podobają. IMO wszelkie takie eurowizje, konkursy piękności czy inne degustacje piw - sensu nie mają.
W finałach występują sami dobrej klasy artyści. Przeciętny mariuszek czy aśka lepiej nie zaśpiewa, nawet zespół z ostatniego miejsca bije na głowę umiejętności wokalne szaraka.
Ale który najlepszy? No tu ciężko stwierdzić bo jeden lubi techno drugi cygańskie rytmy trzeci metal
źródło: IMG_1642
Pobierzźródło: 1000014015
Pobierzto tak jakby na konkursie piw jeden sędzia mówił, że p--o zajebiste, na medal, a drugi mówił, że c-----e xD przecież to jakiś absurd
@Cernold: Dasz jakie linki albo skriny, że reszta się wypierała? Bo ja na nic takiego nie trafiłam. A Izrael był pierwszy dlatego, że każdy juror przyznaje punkty osobno i potem EBU to zlicza według jakiejś metody, nie dodają punktów po prostu do siebie, tylko jest jakiś algorytm, możliwe, że odrzuca np. najniższą ocenę, wtedy to 24. miejsce,
@hpiotrekh: to tak jakby w wyborach jeden głosował na jedną partię i mówił że jest zajebista, a drugi nie bo c-----a.
@KolegaPatryk: W czwartym komentarzu jest tabelka z głosami każdego jurora, gdzie Ty tam widzisz, że każdy juror dał Izraelowi maksymalną liczbę punktów?
W finałach występują sami dobrej klasy artyści. Przeciętny mariuszek czy aśka lepiej nie zaśpiewa, nawet zespół z ostatniego miejsca bije na głowę umiejętności wokalne szaraka.
Ale który najlepszy? No tu ciężko stwierdzić bo jeden lubi techno drugi cygańskie rytmy trzeci metal