Wpis z mikrobloga

@Arivederczi: Nie popadałbym w takie ekstremalne wnioski, że każda Polka miałaby ‘starać się o dziecko’ w wieku 15 lat to kompletnie nie o to chodzi. Zastanawia mnie jednak, jak doszedłeś akurat do takiej interpretacji, skoro istnieje wiele innych możliwości.
Moim zdaniem problem jest inny, od lat koronny argument części kobiet za wcześniejszą emeryturą brzmi „bo rodzimy dzieci”. Tyle że ten argument równie chętnie powtarzają także trzydziestolatki/czterdziestolatki, które dzieci nie mają
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie jednak, jak doszedłeś akurat do takiej interpretacji, skoro istnieje wiele innych możliwości.

@iron_fox2: to się nazywa chochoł i jest prymitywną metodą manipulacji.
  • Odpowiedz
@Antoni_deMON: Założę się że pierwszym argumentem będzie "Ale co z kobietami które nie mogom mieć dzieci?!?!?!11 Przecież nie mają na to wpływu!!!1".

A to że męźczyźni nie mieli wpływu że urodzili się męźczyznami? Oj tam oj tam :D

@Arivederczi: Klasyczek - weź umiarkowany argument, wyciągnij go w do skrajności, uważaj że Twój argument nie jest inwalidą xD
  • Odpowiedz
@Antoni_deMON: Coś pięknego. Beneficjentki 800+ atakują bezdzietne kobiety. Ja się nie dziwię że ten kraj co chwilę jest rozbierany na części. Faktycznie Polaka to wystarczy samego zostawić i samo się wszystko rozsypie XD
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie jednak, jak doszedłeś akurat do takiej interpretacji, skoro istnieje wiele innych możliwości.

@iron_fox2: bo to znany wykopowy kukold, który w każdej tego typu dyskusji powtarza durne argumenty polek.
  • Odpowiedz
@iron_fox2: nie ma zadnego koronnego argumentu. Fakty sa takie, ze Polacy (kobiety i mezczyzni) pracuja dlugo, ciezko, robia chore ilosci nadgodzin i pracuja duzo efektywniej niz inne nacje. I w perspektywie tego i facet i baba jest r-------y zdrowotnie juz kolo 50 r.z.
Po 50 rz tez przestajesz istniec jako pracownik. I co z tego, ze ustawicie sobie wiek kobiet na 65 - nikt tych kobiet nie bedzie zatrudnial po
  • Odpowiedz
@Arivederczi: To przedłużmy okres ochronny pracownika do 10 lat

Śmieszne są twoje chochoły. Chcesz mieć równy wiek emerytalny jak w całym UE = chcesz d-----c kobietom

Wspaniała dyskusja
  • Odpowiedz
Bez sensu, kobiety powinny pracować dłużej, bo żyją średnio o 11 dłużej od mężczyzn. A mężczyźni powinni pracować krócej, bo żyją ledwo 7 lat na emeryturze.
  • Odpowiedz
@Arivederczi: Po 50 rz tez przestajesz istniec jako pracownik. I co z tego, ze ustawiliście sobie wiek mężczyzn na 65 - nikt tych mężczyzn nie bedzie zatrudnial po 60, a dodatkowo beda efektywnie usuwani z firm juz przed 60, zeby sie pozbyc nieefektywnego pracownika.

Poprawiłem ci.
  • Odpowiedz
@Szalom: to beda je zwalniali 10 lat wczesniej. Z d--y argument. Mam 2 kolezanki po 50 i matke po 50 - na rynku pracy sa niewidzialne. Albo biora najgorsze prace, albo zyja z dzieci, albo musza zrec gruz.
  • Odpowiedz
@gorobei: no to udowadniam - starych ludzi nikt nie chce zatrudniac i koniec koncow wszystko jedno, czy siedza na zasilku, czy na emeryturze - trzeba im tak samo placic, a obciazy sie ich obsluga dodatkowo system - np. Dla kobiet to wizyta raz w miesiacu przez 5 lat w urzedzie pracy, zeby potwierdzic status bezrobotnego.
  • Odpowiedz