Aktywne Wpisy

Epizodyczny agent nieruchomości bez efektów, dlatego wydalony. A jednak zdaje się, że był to szczyt kariery i improwizacji sukcesu.
#sebcel
#sebcel

wfyokyga +30
Szczyt formy ludzkiego ciała
źródło: temp_file3056522539582475865
Pobierz

Hej Mirki,
Pracuję w zagranicznej firmie na stanowisku technicznym/backoffice. Ogólnie jest ok, raczej bez dużego stresu, choć czasem muszę ogarniać tickety, róne zadania, projekty, wstawianie systemu i pilnować innych zespołów, żeby robili swoje.
Mam możliwość awansu na Project Managera i zastanawiam się, czy warto w to iść. Kluczowe kwestie to oczywiście wynagrodzenie, ale też obawy o:
dużą liczbę spotkań,
kontakt z klientami i tłumaczenie się (to teraz też mam ale pewnie w mniejszym wymiarze)
odpowiedzialność za pracę innych osób.
Chciałabym zapytać osoby na tym stanowisku:
jak wygląda Wasza codzienna praca?
czy faktycznie jest dużo spotkań i „gaszenia pożarów”?
czy jesteście zadowoleni z tej roli?
No i czy Waszym zdaniem PM to nadal ścieżka z dobrymi perspektywami rozwoju, mimo automatyzacji i AI?
Na koniec — możecie polecić jakieś dobre szkolenia z zarządzania projektami międzynarodowymi? Mam budżet szkoleniowy i chcę go dobrze wykorzystać.
#praca #projectmanager #zarzadzanieprojektami #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
warto?
Hello whats the progres? Do you need any escalation?
@SokalskiWilczek no właśnie ja bym chciała coś po środku bo z jednej stronie przy pracy zdalnej fajnie mieć więcej kontaktu z ludźmi ale boje się, że szybko mnie to zmęczy. Wiadomo, że czasami klienci są męczący i tują dupe.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@SokalskiWilczek no teraz mam prace pomiędzy bo pracując zdalnie fajnie mieć troche kontaktu z ludźmi a tez fajnie jak go nie ma za dużo. Na pewno będę musiała zobaczyć z jaką różnicą w zarobkach to się wiąże
A taka prawda, do niczego nie sa potrzebni.
Robota bez pma pójdzie. Ale pm bez inżyniera nie ruszy z robotą. Zatem tak, pm to zbędny dodatek tak jak i rola dedykowanego srcum mastera.
Ktoś dobrze napisał. Dla inżyniera to degradacja. Dla beztalencia po humanie to awans bo nagle wydaje mu sie ze spina tyle rzeczy o których nie ma bladego pojęcia
Jak jest duży klient to on chce mieć wgląd i widzieć dokładnie co, jak idzie a do tego taki PM odciąża inne zespoły z części zadań
Tak potrzebna robota ze trzeba pisać z anonima wysrywy pm?
Swoją droga pm to nir prawnik wiec co ty za kocopoly opowiadasz o prawie xD
Chce miec wgląd w co sie dzieje? To prowadz rzetelnie JiRe to masz wszytko na talerzu kto co robi i jak sie posuwają prace xd