Aktywne Wpisy
Sagittus +50
#eurowizja Nadal uważam, że na obecną chwilę tylko Nocny Kochanek albo bracia Figo Fagot mają szansę na wygraną w finale. Ewentualnie jakaś kolaboracja rodzaj Nocny Figo albo Kochanek Fagot.

Green81 +5
#eurowizja podobno wyciekły glosy jury, biorę to z mocnym przymrożeniem oka, ale biorąc pod uwagę miejsce Polski nie byłabym zaskoczona xD
źródło: 1000010675
Pobierz

W ciągu ostatnich dwóch lat firma (branża IT) w której pracuję zmniejszyła się o ~40%. Zwolniliśmy od cholery świetnych specjalistów, począwszy od takiego "miękkiego" IT (service desk, service management) po administratorów, operatorów SOC'u czy developerów programujących BIOS i inne skrajnie trudne (dla mnie) rzeczy. Ludzi, którzy przynosili kasę do firmy, specjalistów mających dekady doświadczeń.
W tym czasie struktura HR powiększyła się o ~5%, HR jest w 100% złożony z kobiet.
Dostałem też na ten rok cel, że mam doprowadzić do równości płci w zespołach, które pracują dla mnie. Powiedziałem szefowej HR, że w ten sposób zmusza mnie do zwalniania kobiet, ponieważ w moich zespolach jest delikatna przewaga kobiet. Myślicie: no, działaj anon. Otóż nie, dostałem zakaz zwalniania kobiet i nadal mam wyrównać odsetek kobiet w zespole XDDDDD
Kto pracował w korpo z babami, ten się w cyrku nie śmieje.
#cyrk #branzait #pracbaza #korposwiat #bekazhr
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt