Wpis z mikrobloga

@Arbuzlele: dla mnie ok że rynek ostatnio zrobił się zróżnicowany i masz gry łatwe oraz trudne bo kiedyś trochę przesadzali z casualowością. A teraz każdy ma to co chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: mnie to denerwuje jak ktoś chce na siłę zmieniać gry pod siebie

Tryhardy chcą, żeby każda gra była trudna, casuale chcą żeby każda gra była łatwa

A ja proponuję żeby każdy grał w to, co jest dostępne, bo wybór jest ogromny, i niech się każdy skupi na tym z czego ma fun, zamiast wchodzić jedni drugim z butami i stawiać żądania, że ta gra to ma być taka, a
  • Odpowiedz
@Arbuzlele i to jest fajne w dzisiejszych czasach - sam sobie regulujesz poziom rozluźnienie vs wyzwanie w każdej grze.
jak byłem dzieciakiem to poziom gier był na zasadzie ‚złamie cię na 20 sposobów zanim się nauczysz jak zabić smoka’ i też to doceniam ale z perspektywy czasu ten j----y moonstone czasem mógłby nie topić mnie w bagnie za każdym nieudanym ruchem (°°
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: mnie odtrąca jak widzę w grze wybór poziomu trudności, a już najgorzej jak jest milion suwaków n------e do ustawiania wszystkiego. Jeszcze nie zacząłem grać, a już mi każą coś wybierać i to coś, co wpłynie na całą moją grę. W dodatku nie wiem, czy nie wybiorę przypadkiem za łatwego albo nie posram się na najtrudniejszym. W niektórych grach ma to sens, np. Resident Evil, ale jak zobaczyłem wybór poziomu
  • Odpowiedz
Jeszcze nie zacząłem grać, a już mi każą coś wybierać i to coś, co wpłynie na całą moją grę

@dzwoni_kuzyn: Przecież w większości gier można zmienić poziom trudności w każdej chwili. Jak uznasz, że gra jest za łatwa to przedstawiasz suwak w ustawieniach
  • Odpowiedz
Pamiętam jak fani soulsów zesrali się bo okazało się że w Elden Ring można było przywoływać duchy które znacząco ułatwiały walki. Nie wolno grać zgodnie z zasadami jeśli te zasady ułatwiają gre xD trzeba cierpieć i umierać po 100x przy każdym bossie
  • Odpowiedz
@Nusantara: i w większości gier nie zmieni się nic poza tym, że przeciwnik musi przyjąć kilka strzałów więcej żeby paść. Nie wpływa to na sterowanie, system walki, poruszanie się po mapie, inteligencje npc, rzeczy które były od początku zrealizowane w taki nie inny sposób, że pod unskilli. Nie jest to realna zmiana trudności gry
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: problem jest taki, ze mamy teraz epidemie casuali, ktorzy forsuja niskie difficulty na najwyzszym poziomie trudnosci, bo oni musza wszystko przejsc xD
Np. Helldivwrs 2 gdzie dla mnie gra i na najwyzszym byla zbyt prosta. Tysiace ludzi ze skill issue chcieli nerfow wlasnie na najwyzszych poziomach trudnosci.
Oczywiscie, niech kazdy gra jak chce, ale niech nie ingeruje/psuje gier.
  • Odpowiedz