Aktywne Wpisy

baemaj +23
piszecie prywatnie „hej”. ja odpiszę czasami „hej”.
i po rozmowie. XD
więc hej Wam, miłego dnia. swoją drogą wciąż tu jesteście.
i po rozmowie. XD
więc hej Wam, miłego dnia. swoją drogą wciąż tu jesteście.

Robię o wszystkich notatki żeby wiedzieć, komu nie odpisywać.

Temat: Pracodawca zamontował kamerę TYLKO nad moim stanowiskiem pracy i w tym nie widzi problemu.
Problem mam, jak w temacie. Ponadto kierownictwo zarzeka się, że "widać tylko moje ręce". I że te kamery to są potrzebne, żeby w przetargach startować, ponieważ klient może sobie zażyczyć nagranie wideo wykonywanej pracy. Ale postanowiłem zrobić małą prowokację i kamerę zasłoniłem. Po kilku godzinach departament bezpieczeństwa się p-----------ł. Więc wiem, że jestem tą kamerą podglądywany. Może nawet na bieżąco. Ale jeszcze publicznie nie zarzuciłem kierownictwu kłamstwa. Nawet sami się wsypali, podsyłając historię korespondencji mejlowej od pracownika departamentu ochrony.
Chodzę poddenerwowany, ponieważ czuję się traktowany jak jakiś złodziej, którego należy obserwować. Dziesiątki innych pracowników mojego departamentu jednak nie ma kamery zawieszonej nad swoimi biurkami! Więc co pracodawca chce mi przez to powiedzieć?
Uważam, że zamontowanie kamery jedynie nad moim stanowiskiem pracy stoi w jawnej sprzeczności z zasadą równego traktowania pracowników. To jest jawna dyskryminacja.
I rozmowa z kierownictwem o tej kamerze nie przyniosła skutku. Informowałem o pogorszonym stanie psychicznym, ale oni mają to w dupie. Ponadto mam im wierzyć na słowo, że "widać tylko moje ręce". Screenshota z kamerki mi nie pokazali.
Chciałem się tak tylko wyżalić, ponieważ do tej pory lubiłem swoją pracę i było mi tam dobrze. A rynek pracy ostatnio wygląda nieciekawie.
A was mireczki zachęcam do zabrania głosu w mojej sprawie. Co byście poczynili na moim miejscu?
#januszebiznesu #pracbaza #korposwiat #prawopracy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Reszta pracowników zajmuje się innymi czynnościami.
Chcę nadmienić, że w moim pomieszczeniu zamontowano łącznie 5 kamer. Ale właśnie ta jedna, będąca bezpośrednio nad moim stanowiskiem pracy mi przeszkadza. Nie obchodzą mnie kamery, które mnie obserwują z odległości dobrych iluś metrów.
@xyz_xyz:
@mirko_anonim: no to te pismo podpisałeś już prawdopodobnie wcześniej. W momencie akceptacji monitoringu pracy. Obstawiam że sporo klikałeś w telefonie i istniało ryzyko wynoszenia danych etc
@xyz_xyz wyjaśnij proszę, o jaką lewiznę chodzi? Chętnie o tym poczytam. Ja w tej firmie jestem tylko wyrobnikiem i nic u mnie nie da się załatwić.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny