Wpis z mikrobloga

✨️ Dyskryminacja w pracy: Kamera nad biurkiem
Temat: Pracodawca zamontował kamerę TYLKO nad moim stanowiskiem pracy i w tym nie widzi problemu.

Problem mam, jak w temacie. Ponadto kierownictwo zarzeka się, że "widać tylko moje ręce". I że te kamery to są potrzebne, żeby w przetargach startować, ponieważ klient może sobie zażyczyć nagranie wideo wykonywanej pracy. Ale postanowiłem zrobić małą prowokację i kamerę zasłoniłem. Po kilku godzinach departament bezpieczeństwa się p-----------ł. Więc wiem, że jestem tą kamerą podglądywany. Może nawet na bieżąco. Ale jeszcze publicznie nie zarzuciłem kierownictwu kłamstwa. Nawet sami się wsypali, podsyłając historię korespondencji mejlowej od pracownika departamentu ochrony.

Chodzę poddenerwowany, ponieważ czuję się traktowany jak jakiś złodziej, którego należy obserwować. Dziesiątki innych pracowników mojego departamentu jednak nie ma kamery zawieszonej nad swoimi biurkami! Więc co pracodawca chce mi przez to powiedzieć?

Uważam, że zamontowanie kamery jedynie nad moim stanowiskiem pracy stoi w jawnej sprzeczności z zasadą równego traktowania pracowników. To jest jawna dyskryminacja.
I rozmowa z kierownictwem o tej kamerze nie przyniosła skutku. Informowałem o pogorszonym stanie psychicznym, ale oni mają to w dupie. Ponadto mam im wierzyć na słowo, że "widać tylko moje ręce". Screenshota z kamerki mi nie pokazali.

Chciałem się tak tylko wyżalić, ponieważ do tej pory lubiłem swoją pracę i było mi tam dobrze. A rynek pracy ostatnio wygląda nieciekawie.
A was mireczki zachęcam do zabrania głosu w mojej sprawie. Co byście poczynili na moim miejscu?

#januszebiznesu #pracbaza #korposwiat #prawopracy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: srednio mi sie chce wierzyc ze bez powodu i tak o akurat u ciebie zamontowali kamere i co ta kamera obejmuje - twoje stanowisko czy wiecej stanowisk, ogolnie cos sciemniasz chyba xD
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim: co za p------a sprawa. Podobne rzeczy były w byłej pracy mojej żony. Tylko o i się na to zgodzili i kamery były nad wszystkimi dodatkowo bezpośredni wgląd w komputer pracownika, pocztę bywało tak że jeszcze nie zdążyła @ odczytać od klienta a już był kolejny od 'prezesa' co ma w danej sprawie zrobić. Dla mnie to p------e było, mówiłem że to typowy januszex. Ale i ciebie? Przecież z opisu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ogólnie słaba sytuacja i szukałbym pracy jeśli Ci to przeszkadza. A tekst o pogorszonym stanie psychicznym to xD na miejscu pracodawcy bym Cię wyśmiał za takie p---------e głupot
  • Odpowiedz
@Mathas: gosc odeperdalal lewizne i myslal ze wyr freda a sie okazalo ze fred wyr jego xD a im bardziej walczy z kamera tym kierownictwo jest bardziej przekonane ze kamera byla potrzebna. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @nairoht: Jest napisane, że chodzi o możliwość brania udziału w przetargach. I chodzi tylko o moje stanowisko, bo tylko ja jestem w tym pomieszczeniu.
Reszta pracowników zajmuje się innymi czynnościami.
Chcę nadmienić, że w moim pomieszczeniu zamontowano łącznie 5 kamer. Ale właśnie ta jedna, będąca bezpośrednio nad moim stanowiskiem pracy mi przeszkadza. Nie obchodzą mnie kamery, które mnie obserwują z odległości dobrych iluś metrów.

@xyz_xyz:
  • Odpowiedz
U nas komputery są na stałym podglądzie, ale nikomu u nas w pracy to nie przeszkadza

@mirko_anonim: no to te pismo podpisałeś już prawdopodobnie wcześniej. W momencie akceptacji monitoringu pracy. Obstawiam że sporo klikałeś w telefonie i istniało ryzyko wynoszenia danych etc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @yazir: mogło tak być, ale taki dokument jeśli podpisałem to kilka lat temu... A telefonami u mnie w pracy to się każdy bawi.

@xyz_xyz wyjaśnij proszę, o jaką lewiznę chodzi? Chętnie o tym poczytam. Ja w tej firmie jestem tylko wyrobnikiem i nic u mnie nie da się załatwić.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz