Aktywne Wpisy

#konfitura #samochodza @konfitura_w_akcji
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
źródło: obraz
Pobierz
Damianowski +29

58/100 🆗 (wczoraj: 87)
Nastroje na tagu to totalny rozjazd – z jednej strony mamy „szczurish” euforię na XTB, które przebiło psychologiczną barierę 100 PLN i osiągnęło ATH, a z drugiej głęboki „kibel” na amerykańskim sofcie. Microsoft (Okniorz), Palantir i Oracle ranią uczucia mirków, którzy próbują uśredniać straty w nieskończoność. Geopolityka wciąż rozdaje karty – wieści o rozejmie w Cieśninie Ormuz i Libanie dają nadzieję na kolejną pompę, ale „pomarańczowa małpa” (Trump) i jego nieprzewidywalne decyzje budzą niepokój przed weekendem. Polski WIG20 jest obecnie postrzegany jako „nadgiełda” i bezpieczna przystań, podczas gdy NASDAQ budzi coraz większe obawy o pęknięcie bańki AI.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Spółka przebiła barierę 100 PLN, osiągając historyczne szczyty (ATH), co wywołało euforię wśród posiadaczy akcji określanych jako 'męczennicy'.
🔥 Microsoft: Użytkownicy narzekają na brak wzrostów i nazywają spółkę 'okniorzem' lub 'majkroslopem', frustrując się spadkami mimo dobrych wyników.
🔥 Palantir: Notuje silną wyprzedaż i 'rzeźnię' po plotkach o konkurencji ze strony Anthropic oraz kontrowersyjnych decyzjach funduszy.
Topowi analitycy:
👤 @HAMSKLOSS89 (BULLISH): "nie powiem że szczur nie ciągnie mojego portfela za uszy xD"
👤 @Barcol (BEARISH): "Nieno, wychodzę z tego Microsoftu póki jestem 4 dychy do przodu, to nie na moje nerwy, sorry chłopaki, to h----d jest."
👤 @Goronco (BEARISH): "Co za śmieciuch j----y"
TomekIndicator®:
Tomek siedzi cicho - albo mamy pompę stulecia i siedzi w norze, albo krach stulecia i siedzi na Bahamach za hajs ze 100-letnich obligacji.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25131 (tydzień temu: 24983; zmiana: +148)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 269 (wczoraj: 541; zmiana: -50%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (21)
🥈 Najwięcej wpisów: @sebinko, @vladi_putin (10)
🥉 Najwięcej komentarzy: @HAMSKLOSS89 (15)
👉 Wykresy
📖 Słownik
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios, @ukonczylem_trzynascie,