Wpis z mikrobloga

https://www.youtube.com/live/mEPJmrPBVsY?si=Pl-Ot1NRNCSbPNJq&t=4689
"Ja nie mówię, że nie popełniam wykroczeń, bo zdarza mi się. Jakby ten kanał też jest o tym, żeby pokazać co robimy w momencie, gdy ktoś pokaże palcem, że zrobiliśmy coś źle." No chyba, że chodzi o temat z 25.02.2026 na ulicy Naokowskiego. Wtedy to już nie pokazujemy na kanale co robimy źle xD
#konfitura
hospes - https://www.youtube.com/live/mEPJmrPBVsY?si=Pl-Ot1NRNCSbPNJq&t=4689
"Ja nie ...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dziurawy_klapek: ja wiem że wykopki mają często problem z czytaniem ze zrozumieniem, więc już ci pomagam. Konfitura w swojej wypowiedzi użył liczby mnogiej. "Jakby ten kanał też jest o tym, żeby pokazać co R O B I M Y w momencie, gdy ktoś pokaże palcem, że Z R O B I L I Ś M Y coś źle." A wiesz dlaczego użył liczby mnogiej? Mam nadzieję, że chociaż z tym
  • Odpowiedz
  • 0
@Infex: to musi bardzo ją kochać, bo zdecydowana większość wywiadu była o nim i o Wojtku, a o jego żonie nie było ani słowa xD
  • Odpowiedz
@congobongo: widziałem, że ostatnio zwracasz uwagę, że ze względu na sposób zwracania uwagi przez Konfiturę, który wg Ciebie nie jest legalny (bo np. blokuje ruch) to w jakiś magiczny sposób Konfitura traci mandat społeczny do tego, żeby dalej prowadzić kanał? Rozumiem, że w momencie, gdy nawet zdarzy mu się też popełnić wykroczenie (o czym sam mówi w trakcie wywiadu), to nagle każda jego próba zwrócenia uwagi jest nic nie warta,
  • Odpowiedz
  • 0
@dziurawy_klapek: Nie, wątek tej rozmowy toczył się wokół jego i Wojtka. Nawet jak nagniemy rzeczywistość i weźmiemy twój argument pod rozwagę, to powiedz tu nam czy Konfitura i Samochodoza nie należą do społeczeństwa, że ich tak wykluczasz z grupy osób do pokazywania ich reakcji na zwracane im uwagi? Widzę, że ty wybitnie nie zastanawiasz się nad swoimi przemyśleniami xD
  • Odpowiedz
@hospes: ja ich nie wykluczam. Wychodzisz z błędnego założenia że trzeba być idealnym obywatelem żeby móc zwrócić uwagę drugiemu człowiekowi. Po tym jaki jesteś pasywno agresywny widzę że należysz raczej do tej grupy która na zwrócenie uwagi reaguje zesraniem się.
A sam post dotyczy tego że obarczasz odpowiedzialnością konfiturę za czyny samochodozy i tylko o to mi chodziło
  • Odpowiedz
  • 1
@dziurawy_klapek: ty w swoich wypowiedziach robisz tak wielkie błędy logiczne, przy tym ignorujesz wypowiedzi do których sam próbujesz się odnieść, że nie potrafię sobie wyobrazić jak mało inteligentnym musisz być człowiekiem. Coś takiego nawet nie można nazwać rozmową, więc ja więcej czasu nie będę na ciebie marnował.
  • Odpowiedz
@congobongo: to bardzo radykalne podejście. Myślę, że w realnym świecie mało jest takich krystalicznych osób. Skoro nikt nie ma wg Ciebie moralnego prawa do pouczania, to wtedy będziemy żyć w tragicznym świecie, w którym zasady są tylko w książkach, a na ulicy jest hehe "prawo ulicy".
  • Odpowiedz
  • 3
@panDocent: Czyli uważasz że Konfitura ma "moralne prawo do pouczania", by żyło nam się lepiej w przestrzeni publiczne i jednocześnie on może przejawiać masę niemoralny zachowania w tym swoim pouczaniu? Logika wykopków to taka abstrakcja xD
  • Odpowiedz
@hospes: @congobongo ale kto tu pisze, że on jest jakimś mesjaszem? On stara się w granicach prawa robić to, co jest legalne wg prawa.

Czy stanie na chodniku, gdy na nas jedzie samochód, którego na tym chodniku być nie powinno jest nielegalne? Czy mazanie po szybie markerem, który nie powoduje trwałego uszkodzenia jest nielegalne? Czy nagrywanie w miejscach publicznych i później publikacja tego z zakrytymi twarzami jest nielegalna? To,
  • Odpowiedz