Wpis z mikrobloga

to co jest teraz nie ma nic wspólnego z natur

@Wilkbardzonijaki: ich mózgi działają jak najbardziej zgodnie z naturą, po prostu przystosowują się do nowych warunków czyli ogólnoświatowej łączności i okna wystawowego. Po prostu aplikacje nie są naturą ale no to zaraz trzeba będzie mówić o tym że cała cywilizacja nie jest zgodna z naturą i powinniśmy do zbieracko - łowieckiego trybu wrócić
  • Odpowiedz
@zasadzka01: no jak jesteś starym kawalerem i szukasz modelki to gratuluję widocznie liczysz na to samo co one @Ark00 to nie jest zgoda z naturą jak przystojnych mężczyzn skreslają bo np nie ten kolor wlosów itd będac sam od nich kilka lig niżej ktoś im dał te poczucie że są piękne i mogą przebierać
  • Odpowiedz
@Wilkbardzonijaki: nie mówię, że to dobre podejście, ale je rozumiem. Żyjesz sobie spokojnie sam, bo można się do tego przyzwyczaić (szczególnie jak się było długo w związkach, to teraz się odpoczywa, ja tak mam). I faktycznie aktualnie z tej strefy komfortu mogłaby mnie wyciągnąć tylko kobieta która by mi się bardzo spodobała. Ale czy właściwie to nie jest normalne, że właśnie z takimi ludźmi powinniśmy sobie życie układać?
  • Odpowiedz
Bo się k---a naoglądały tych p--------h rolek koleżanek bogaczek które o----------ą city break do Dubaju albo na Maledivu

@mug3n: Nie ma darmowych obiadów, za to może być klocek na klatę od księcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja nie wiem czego te baby chcą :)
Ja na pewno nie chce kogoś, bo "może być" "stary jestem, nie będę wybrzydzał"
No wiesz, trzeba poczuć przyciąganie. Jak juz na początku jakaś osoba ci się średnio podoba z wyglądu i charakteru to chyba nie ma z taką osobą szczęśliwej przyszłości?
  • Odpowiedz
odpowiadaja za to wyłącznie politycy którzy uzależniają system emerytalny od liczby płatników ZUS zamiast od ogólnego wzrostu gospodarczego

@Assailant:
A jak to sobie wyobrażasz dokładnie? Wiesz, że można zrezygnować z ZUS i wtedy masz 2 rozwiżania:
- każdy sam sobie zbiera, ale jest to MEEEEEEEEEEEEEEEEGA NAIWNOŚĆ, TAK K------A NAWINOSĆ, ŻE GŁOWA BOLI. Dziś wg badań jesteśmy w stanie odłożyć sobie średnio 1-1,55 pensji XDDD
Zrzucenie tego na "każdy sam sobie odkłada" oznacza, że
  • Odpowiedz
badań jesteśmy w stanie odłożyć sobie średnio 1-1,55 pensji XDDD

Miało być
1-1,5% pensji średnio idzie na oszczędności, z tego 50% Polaków nie ma wcale oszczędności XDDD
Ja rozumiem, że tutaj skrajni liberałowie (skrajnie naiwni) p------ą, że będa mieć, bo nie będą płacili ZUSu XDDD
To jest po prostu parodia, bo na etacie to oznacza, że tych pieniędzy im się po prostu nie da XDDD
A JDG te pieniądze moga przejeść, bo już widzę, jak każdy zamiast
  • Odpowiedz
@text:
- zastąpienie składki ZUS, a także PIT, składki zdrowotnej a na dokładkę CIT podatkiem katastralnym
- wprowadzenie emerytury obywatelskiej
Od czasu reformy ZUS zachowuje się tak jakby każdy płacił identyczną składkę. Co oznacza że:
* dla obecnych emerytów nic się nie zmieni
* dla tych w trakcie kariery zawodowej im dalej do emerytury tym jej ostateczna kwota będzie bardziej wyrównana bo większą część wirtualnego okresu składkowego będzie stanowiła
  • Odpowiedz