Aktywne Wpisy

wfyokyga +104
Żółw się zepsuł i naprawiajom 🐢🐢🐢🐢
źródło: temp_file1064089344270796998
Pobierz
LaudatorLibertatis +420
Mireczki, dzisiaj wjeżdżamy z grubym tematem. Po medialnej burzy na temat zadłużonej agencji marketingowej Roberta Lewandowskiego (STOR9) przyjrzałem się 30 spółkom naszego narodowego czempiona no i znalazłem więcej niż się spodziewałem.
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
źródło: fb1-2026-03-22-1
Pobierz

@Wilkbardzonijaki: ich mózgi działają jak najbardziej zgodnie z naturą, po prostu przystosowują się do nowych warunków czyli ogólnoświatowej łączności i okna wystawowego. Po prostu aplikacje nie są naturą ale no to zaraz trzeba będzie mówić o tym że cała cywilizacja nie jest zgodna z naturą i powinniśmy do zbieracko - łowieckiego trybu wrócić
@mug3n: Nie ma darmowych obiadów, za to może być klocek na klatę od księcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja na pewno nie chce kogoś, bo "może być" "stary jestem, nie będę wybrzydzał"
No wiesz, trzeba poczuć przyciąganie. Jak juz na początku jakaś osoba ci się średnio podoba z wyglądu i charakteru to chyba nie ma z taką osobą szczęśliwej przyszłości?
@martwa_za_zycia: XD nie, nawet w najmniejszym stopniu, chyba nie zwracasz na ulicy uwagi z jakimi potworzycami chłopy potrafią chodzić za rękę.
@Assailant:
A jak to sobie wyobrażasz dokładnie? Wiesz, że można zrezygnować z ZUS i wtedy masz 2 rozwiżania:
- każdy sam sobie zbiera, ale jest to MEEEEEEEEEEEEEEEEGA NAIWNOŚĆ, TAK K------A NAWINOSĆ, ŻE GŁOWA BOLI. Dziś wg badań jesteśmy w stanie odłożyć sobie średnio 1-1,55 pensji XDDD
Zrzucenie tego na "każdy sam sobie odkłada" oznacza, że
Miało być
1-1,5% pensji średnio idzie na oszczędności, z tego 50% Polaków nie ma wcale oszczędności XDDD
Ja rozumiem, że tutaj skrajni liberałowie (skrajnie naiwni) p------ą, że będa mieć, bo nie będą płacili ZUSu XDDD
To jest po prostu parodia, bo na etacie to oznacza, że tych pieniędzy im się po prostu nie da XDDD
A JDG te pieniądze moga przejeść, bo już widzę, jak każdy zamiast
- zastąpienie składki ZUS, a także PIT, składki zdrowotnej a na dokładkę CIT podatkiem katastralnym
- wprowadzenie emerytury obywatelskiej
Od czasu reformy ZUS zachowuje się tak jakby każdy płacił identyczną składkę. Co oznacza że:
* dla obecnych emerytów nic się nie zmieni
* dla tych w trakcie kariery zawodowej im dalej do emerytury tym jej ostateczna kwota będzie bardziej wyrównana bo większą część wirtualnego okresu składkowego będzie stanowiła