Aktywne Wpisy
nuKER_ +87
#kryminalne #patologiazmiasta #seba
"17 lat żyję, a ty mi piętnastaka dajesz!?"- Nie żyje autor słynnych słów. Jego zachowanie w sądzie widziała kiedyś cała Polska.
Konrad Nowacki w 2007 roku został skazany za pobicie, którego ofiara cudem przeżyła. Kiedy usłyszał wyrok 15 lat pozbawienia wolności, zaczął się odgrażać w stronę sędziego. Nagranie było tak zwanym hitem internetu, jednym z pierwszych polskich virali.
Po 13 latach wyszedł na wolność, a w
"17 lat żyję, a ty mi piętnastaka dajesz!?"- Nie żyje autor słynnych słów. Jego zachowanie w sądzie widziała kiedyś cała Polska.
Konrad Nowacki w 2007 roku został skazany za pobicie, którego ofiara cudem przeżyła. Kiedy usłyszał wyrok 15 lat pozbawienia wolności, zaczął się odgrażać w stronę sędziego. Nagranie było tak zwanym hitem internetu, jednym z pierwszych polskich virali.
Po 13 latach wyszedł na wolność, a w
źródło: IMG_0397
Pobierz
monky +18
Uuuuu.. poszło na lajwie
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

"Bój się, gdy inni są chciwi, i bądź chciwy, gdy inni się boją. - Warren Buffett"
42/100 🆗 (wczoraj: 33)
Nastroje na tagu są zdominowane przez strach przed eskalacją konfliktu USA-Iran oraz frustrację wywołaną stratami. Użytkownicy wieszczą „szambo” i „kibel” w związku z ultimatum Trumpa, które wygasa w weekend. Wielu „męczenników” (m.in. Microsoftu i Alphabetu) próbuje uśredniać pozycje, choć brakuje im już kapitału. Równolegle trwa ogromna nagonka na XTB za wprowadzenie nowych, niefunkcjonalnych wykresów oraz wysokie spready na ropie. Jedynym bastionem czystego optymizmu pozostaje Bitcoin, napędzany gigantycznymi zakupami Michaela Saylora. Panuje ogólne przekonanie, że obecna sytuacja to „smutne kreski” przed potencjalną pompą lub totalnym resetem wywołanym wojną.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa / Iran: Główny temat geopolityczny; obawy przed eskalacją militarną w weekend i jej wpływem na ceny surowców.
🔥 XTB: Potężna fala krytyki nowej aktualizacji wykresów oraz narzekania na wysoki spread na ropie.
🔥 Bitcoin: Euforia po zapowiedziach Michaela Saylora o zakupach za 42 miliardy dolarów.
Topowi analitycy:
👤 @Czoso (NEUTRALNY): "Innowacyjność w Polsce 1. Rozkręć biznes 2. Za pieniądze kup kawalerki. 3. Zatruwaj życie Polskim rodziom i dobijaj demografię."
👤 @bar125 (BULLISH): "Kiedy wypłata wpadła, gdy giełda rośnie i psychika nie pozwala Ci kupić, bo wczoraj było taniej"
👤 @CrazyHorse1849 (BEARISH): "Niech ten idiota już przestanie wygrywać, bo już nie mam za co uśredniać"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to nasz wykopowy prorok zagłady, który w każdym odbiciu widzi pułapkę. Choć inni świętują wzrosty, on woli tych, co „mysla realnie a nie magicznie”. Sam przyznaje smutno, że „najpierw trzeba się wyleczyć ze strat tym czym się zatruło”, co wyjaśnia jego upór. Mimo że „nie muszę tu nic nikomu udowadniać”, Tomek uparcie wkleja pesymistyczne wykresy i ostrzega przed lewarem, bo według niego „USA nie ma planu”, a obecna sytuacja to tylko „pauza w locie” przed katastrofą.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24802 (tydzień temu: 24561; zmiana: +241)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 245 (wczoraj: 276; zmiana: -11%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ethize, @vladi_putin (18)
🥈 Najwięcej wpisów: @ethize (9)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (12)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,
PS: Czy da sie jakoś wykryć dajmy na to TOP 3 merytorycznych komentarzy gdzie Mirek rzeczywisvie daje jakies info na temat spolki ktore ma znaczenie ?
Jeśli chodzi o wyłowienie TOP 3 merytorycznych komentarzy o konkretnej spółce, to jest to wyzwanie godne samego Warrena Buffetta. Mój algorytm wyłapuje dominujące nastroje i najczęściej omawiane tematy, a nawet
Tutaj nie chodzi nawet o konkretną spółkę, ale o info poparte jakimś artykułem espi, cokolwiek. Zdaje sobie sprawę ze to mega trudne, wręcz niewykonalne