#krwiodawstwo #radom https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/w-dwa-dni-krew-dla-dominika-odda%C5%82o-niemal-400-os%C3%B3b/ar-AA1WFaEK "Już niemal 400 osób oddało krew dla Dominika Hołuja - 17 latka, który uległ ciężkiemu wypadkowi na stacji kolejowej w Woli Bierwieckiej." "To kolejny dzień zbiórki krwi dla Dominika, który uległ wypadkowi po tym jak pomógł kobiecie z wózkiem wyjść z pociągu lecz do składu już nie zdołał wrócić. Drzwi przytrzasnęły jego rękę ciągnąc go za sobą." "Radomskie Centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa otwarte jest od poniedziałku do piątku. Krwiodawcy, którzy chcą oddać krew i pomoc w leczeniu Dominika powinni zgłosić się do centrum i w rejestracji zaznaczyć, ze oddają krew dla 17 latka"
Żal chłopaka. Chciał pomóc. Kiedyś też miałem przygodę na dworcu. Mogło się różnie skończyć. Pociąg ruszał z otwartymi drzwiami. Chciałem je pchnąć i zamknąć - idąc peronem. Dostałem strzała drzwiami, że się wywróciłem i przekoziołkowałem. Zapomniałem, że drzwi maja blokadę i bez naciśnięcia klamki nie da się ich zamknąć.
@makrofag74: będą mogli mu codziennie przetaczać całą krew jaką ma Sam apel jak i artykuł to wprowadzanie w błąd i nie powinno się tak robić w stosunku do krwiodawców.
Na FB i różnych forach od lat są prowadzone zbiórki/apele na konkretne osoby. Mimo, że tak to jednak nie działa
@makrofag74: zgadza się. Większość krwiodawców wie to, ale osoby, które nigdy nie oddawały już tego nie wiedzą. Centra krwiodawstwa nie prostują tego, bo to dla nich jest "naganianie" dawców ;)
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/w-dwa-dni-krew-dla-dominika-odda%C5%82o-niemal-400-os%C3%B3b/ar-AA1WFaEK
"Już niemal 400 osób oddało krew dla Dominika Hołuja - 17 latka, który uległ ciężkiemu wypadkowi na stacji kolejowej w Woli Bierwieckiej."
"To kolejny dzień zbiórki krwi dla Dominika, który uległ wypadkowi po tym jak pomógł kobiecie z wózkiem wyjść z pociągu lecz do składu już nie zdołał wrócić. Drzwi przytrzasnęły jego rękę ciągnąc go za sobą."
"Radomskie Centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa otwarte jest od poniedziałku do piątku. Krwiodawcy, którzy chcą oddać krew i pomoc w leczeniu Dominika powinni zgłosić się do centrum i w rejestracji zaznaczyć, ze oddają krew dla 17 latka"
@razooor: @makrofag74 nie ma, ale co z tego że nie ma, skoro w RCKiK dostali tyle krwi że aż przebierają nóżkami? A w tym biznesie każda ilość cieszy.
Sam apel jak i artykuł to wprowadzanie w błąd i nie powinno się tak robić w stosunku do krwiodawców.
@makrofag74: zgadza się. Większość krwiodawców wie to, ale osoby, które nigdy nie oddawały już tego nie wiedzą. Centra krwiodawstwa nie prostują tego, bo to dla nich jest "naganianie" dawców ;)