Wpis z mikrobloga

✨️ Refleksje 30-latka na temat dorosłości
Bycie 30+ chłopem to dla mnie uświadomienie sobie że już nic mnie nie czeka tak na prawdę. Wbrew pozorom 30+ to nie jest nadal "młody". W tym wieku powinienem już zbierać owoce swojej pracy, mieć finanse, zawód, doświadczenie, ustabilizowany związek, mieszkanie, wyszaleć sie, mieć grono znajomych a nie dopiero zastanawiać się jak to ogarnąć. Rozumiecie? Świadomość że aby mieć powyższe trzeba było już coś zacząć X lat temu a nie że samo przyjdzie. Ja stanąłem w miejscu, jestem w jakiejś próżni między dorosłością a byciem nastolatkiem. Właściwie to niczego nie doświadczyłem w życiu a nagle jestem w wieku gdzie już nie ma na to czasu a nawet nie wiedziałbym jak zacząć. Na wszystko jest czas i pora, przyczyna i skutek. Oglądam np. typa w Japonii i myślę że też fajnie by było mieszkać ale on tę przygodę rozoczął dawno od nauki języka, wymiana studencka, proste prace na początek. Tak samo ktoś kto ma fajną karierę - ale on zaczął programować już jako dziecko i to efekt jego długiej pracy i zajawki. I tak ze wszystkim.. jak ktoś ma fajne życie to zazwyczaj efekt czegoś co zaczął te 10-15 lat temu a nie był zagubionym 30-latkiem który nawet nie wie co chce robić...

#depresja #niebieskiepaski #przegrywpo30tce #blackpill #samotnosc #adhd #autyzm #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Refleksje 30-latka na temat dorosłości Ⓘ
Bycie 30+ chłopem to dla m...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W tym wieku powinienem już zbierać owoce swojej pracy, mieć finanse, zawód, doświadczenie, ustabilizowany związek, mieszkanie, wyszaleć sie, mieć grono znajomych a nie dopiero zastanawiać się jak to ogarnąć.

@mirko_anonim: Tak, tak. Jeszcze obleciana planeta 2 razy, nakarmione dzieci w afryce i lot w kosmos.
To działa trochę jak zlecenie, tanio - dobrze - szybko. Wybierz 2 opcje. Czasem nawet tylko jedną.

Człowiek który jest po trzydziestce w dzisiejszych czasach nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z jednej strony wypadałoby powiedzieć "rel" dla świętego spokoju tagu ale z drugiej może obejrzeć się wstecz i wbrew postulatom z internetu zapytać czy np. Twój ojciec już miał wszystko w tym wieku pomimo wszechobecnej propagandzie ówczesnych darmowych mieszkań, ziemi, pracy i materiałów z roboty przerzucanych przez płot.

To narracja z internetu nam to narzuca - każdy piękny, przystojny, dziany po kokardę i wykształcony a widzisz ich tylko dlatego,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
krzepki-badacz-52: @washington: jak nie masz skilli/doświadczenia/kapitału/znajomości to co ty chcesz zacząć w tym wieku? Prace w maku czy jako praktyktant do straży miejskiej? W tym wieku to fajnie coś zacząć jak jesteś synem dewelopera a nie przeciętnym Polakiem

@kaminarii: imo cope. W tym wieku moi rówieśnicy robią w korpo za 15k, mają narzeczone, mieszkania, zwiedzili pół świata. To nie są instagramowe rzeczy tylko realia. Sam fakt posiadania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wczoraj przy oglądaniu meczu porto benfica wzieła mnie podobna rozkmina. Oskarek (nawet to imie xd) trafia sobie brameczkę i zostaje bohaterem w wieku 17! lat. Talent, wygląd, kasa i jakie perspektywy. jak sobie przypomne siebie w tym wieku to XD brudny, niedożywiony, upośledzony, 50kg wagi, 5zł w kieszeni, nerdowaty, nigdy za ręke. Taki odpad społeczny. Teraz mało lepiej mimo 30lvl. Już nawet nie chodzi o zawód i kase bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Cope to jest żyć w otoczeniu IT i zapewne będąc jednym z nich w top 10% najlepiej zarabiających w polsce i mówić, że wszyscy w tym wieku tak mają. Ponad 24% ludzi pracujących zarabia minimalną a ponad 2/3 wszystkich dorosłych do 30 roku życia mieszka u rodziców. Subiektywna ocena nie jest miarą którą warto brać pod uwagę.

Można zacząć od początku w kazdym wieku jeśli jest pomysł, samozaparcie i
  • Odpowiedz
@elofrytki: niestety, doświadczenia, kształcenia, straconych szans, miłości już nie nadrobię.
Pogodziłem się z tym.
Żyję tu i teraz.
Staram się nie grzebać w przeszłości, bo to nie ma sensu.
Jedynie wyciągnąłem wnioski, by nie powielać błędów z młodzieńczych lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przeciez w wieku 30+ rownie dobrze mozesz isc na medycyne i za 10+ lat zaczac od 0, w sumie to cokolwiek oplacalnego, ba nawet w-----c na oil riga jako fizol i robilc 6/6 (znam takiego ziomka 30+ tez), a w miedzyczasie zwiedzac swiat

znam ludzi, ktorzy maja albo X ilosc kasy, rodziny, kilka nieruchomosci po polsce, wakacje co 2 mc - ostatecznie znam moze 3 przypadki ze wszystkich znajomych,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
rozważny-przyjaciel-33: @ThinkBackwards na minimalnej to chyba pracują alimenciarze i stare baby. Młodzi zarabiają kupe siana a jeszcze w parach to mogą żyć pod korek + jakieś wsparcie rodziców obojga czy inne odziedziczone majątki i jest gucci. To nie te czasy ża młodzi mają źle. Znajdź mi teraz młodych którzy dziadują... Te wakacje u znajomych które widzisz na social mediach to bynajmniej nie na kredyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz