Aktywne Wpisy

Naczelna_Hedonistka +202
źródło: 1000019835
Pobierz
acidd +35
Wpadłem dzisiaj na pomysł na nowy biznes podczas porannej kupy xD Po szybkim researchu będę pierwszy w Polsce :D
#przemysleniazdupy - ten tag pasuje idealnie xD
#przemysleniazdupy - ten tag pasuje idealnie xD

37/100 🚽 (wczoraj: 37)
Nastroje na tagu pozostają w strefie strachu i nihilizmu. Dominują głosy o 'Terminalnej Idiokracji' rynku oraz powątpiewanie w możliwość osiągnięcia wolności finansowej (FIRE) – giełda postrzegana jest przez wielu raczej jako przedłużenie korporacyjnego kołchozu niż droga ucieczki. Użytkownicy kpią z bańki AI, wieszcząc dominację Anthropica, oraz przestrzegają przed ryzykiem lewarowanych instrumentów na obligacje, które mogą 'wyzerować' portfel. Pojawiają się też techniczne pytania o podatki od kursów walut, co sugeruje niepewność co do dalszej siły dolara. Ogólnie panuje atmosfera zmęczenia obecnymi trendami i oczekiwania na większą korektę, doprawiona sarkastycznym humorem o 'kupowaniu dipów'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Sektor AI / Anthropic: Intensywna dyskusja o dominacji technologicznej i zmęczeniu narracją o sztucznej inteligencji, którą część uznaje za bańkę.
🔥 Obligacje lewarowane (3x): Spór o bezpieczeństwo instrumentów opartych na długu z potrójną dźwignią; ostrzeżenia przed całkowitą utratą kapitału.
🔥 Dolar (USD): Analiza wpływu osłabienia dolara na wyniki spółek notowanych w Europie oraz kwestie podatkowe przy wymianie walut.
Topowi analitycy:
👤 @dzony77 (BEARISH): "już nie mogę słuchać tego p---------a xD wszyscy k---a będziemy na usługach anthropica"
👤 @MakiawelicznyAltruista (BEARISH): "system jest specjalnie postawiony i obliczony tak, żeby do tej emerytury trzeba było jednak z---------ć"
👤 @banzi (BULLISH): "trzeba kupować, taniej nie będzie xD"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to modelowy niedźwiedź, który wieszczy rynkowi „zawał” i koniec „Terminal Idiocracy”. Twierdzi, że „drzewa nie rosną do nieba”, a akcje AI to boczniak na sterydach. Pogardliwie ostrzega: „synek.... jeżeli masz akcje to i tak popłyniesz. A teraz popłyniesz jeszcze bardziej bo się z nimi ożenisz”. Zamiast akcji wybiera obligacje, traktowane jako „short na sp500 z lewarem”. Dla niego rynek to „szczyt sekwoi”, z którego zjazd będzie bolesny dla każdego, kto „już kupił na szczycie”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 23454 (tydzień temu: 23289; zmiana: +165)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 58 (wczoraj: 77; zmiana: -25%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (12)
🥈 Najwięcej wpisów: @tom-ek12333, @ethize, @vladi_putin, @ossprime, @klefonafide (3)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (9)
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz