Aktywne Wpisy

marcelus +291
Mało informacji dało mi taką radość jak to. Chylę czoła przed ogromem pracy włożonej przez podmorskich policjantów. Najlepsze jest to, że teraz żaden taki zwyrol nie będzie spał spokojnie, tylko będzie się c--j budził w nocy z myślą czy już go mają, czy już trafili na jego trop. I dobrze. I tak ma być.
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
źródło: 1000037635
Pobierz
PopeLeon +14

Do czego uzywam 5090: Akurat leciał temat dokumentów z procesu Giuffre v. Maxwell więc ściągnąłem co było publicznie dostępne — zeznania, maile, pisma procesowe. W sumie grubo ponad 3000 stron.
Wrzuciłem to wszystko w pipeline i wle wyniki są ciekawe bo wychodzą rzeczy których nie widzdac czytając pojedyncze dokumenty, a ja jestem psychofanem teorii spiskowych.
Parę rzeczy które znalazłem:
Jest mail gdzie Epstein pisze Maxwell gotowe formułki co ma mówić dziennikarzom — że jest niewinna, że to pomówienia. Pisze jej żeby wychodziła z domu, chodziła na imprezy, "z podniesioną głową". A parę dokumentów dalej ona zeznaje pod przysięgą że w tym okresie nie miała z nim kontaktu. To leży w dwóch różnych plikach, setki stron od siebie.
Druga rzecz — wiek Giuffre. Obrona Maxwell ciśnie że Giuffre kłamała ile miała lat jak ją poznała. I faktycznie jak puścisz wszystkie jej oświadczenia przez timeline to daty się nie zgadzają idealnie — raz mówi 15 lat, raz wychodzi że prawie 17. Ale to nie jest takie proste bo wiek zgody w Nowym Jorku to 17 a na Florydzie 18, więc obie strony mają interes żeby przesuwać daty.
Graf powiązań jest chyba najbardziej użyteczny. Buduje sie siatkę kto kogo wymienia w zeznaniach i od razu widac że medialny szum nie pokrywa się z tym co jest w dokumentach. Są ludzie wymieniani przez kilku świadków niezależnie — cisza w mediach. Są ludzie którzy lecą po nagłówkach a w aktach pojawia się jedno pytanie prawnika "czy spotkałaś X" i odpowiedź "nie". Tipo Willis, DiCaprio, Blanchett — Sjoberg mówi że ich nie spotkała, ale media milaczo.
Ciekawy pattern — piąta poprawka. Jak zaznaczysz w grafie wszystkie momenty gdzie ktoś odmawia odpowiedzi, widzisz dokładnie wokół jakich tematów i osób skupiają się odmowy. Epstein robił to masowo w swoim zeznaniu. Kellen, Marcinkova — to samo.
I na bieżąco — dzisiaj Maxwell odmówiła zeznań przed komisją Kongresu, piąta poprawka na każde pytanie. Za to jej prawnik powiedział że będzie mówić jak Trump da jej ułaskawienie. W tym samym czasie kongresmeni zaczęli przeglądać nieredagowane wersje akt i wyszło że sekretarz handlu Lutnick prawdopodobnie był na wyspie Epsteina w 2012 i zapraszał go na fundraiser w 2015, mimo że publicznie twierdził że zerwał kontakt po 2005. Massie wezwał go do dymisji.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
== consexual (heheh) retrieval. Nie jest to jakoś wybitnie trudne - zwykły usage.
Langchain + GPT i sam sobie ogarniesz POC na localu by wiedzieć jak większość EjAj tooli działa inside.
@spyypl: ale @JamesJoyce to specjalista od AI i pewnie wie, kiedy AI halucynuje...
—
Z lokalnymi modeliami sprawa się kąplikuje bo by fajnie to działało to potrzebujesz minimalnej bazy - 24gb vram gpu