Aktywne Wpisy

okoboji +16
witam co sądzicie o tego typu stylizacji na zapoznanie z przyszłymi "teściami"?
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-16 o 10.32.55
Pobierz
nonOfUsAreFree +104
To jest ciekawa informacja. Ruch na portalach i apkach randkowych radykalnie spadł w relacji do szczytu z lat 2016-21. Tinder stracił 40% użytkowników, Match Group 50%. Bumble stracił 90% wyceny rynkowej z powodu spadającego zainteresowania.
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę

https://x.com/kosik_md/status/2018273125612302698/photo/1
https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-wykonywania-procedur-medycyny-estetyczno-naprawczej
#medycyna #lekarz100k #konowaly #zalesie #kosmetologia
źródło: image
PobierzNie zrozum mnie źle, ja jestem jak najbardziej za tym aby środowisko kosmetologów i psychologów się zjednoczyło i żeby w końcu wywalczyli swoją ustawę o zawodzie. Bo wtedy byłoby jasno określone co mogą a czego nie. Ale nadal są to zawody które w domyśle mają współpracować z lekarzem i/lub wykonywać procedury na zlecenie lub pod nadzorem lekarza.
Edit: Kosmetolodzy mają mnóstwo
Jakby im na prawdę zależało to by się zjednoczyli i działali w sprawie ustawy o zawodzie a nie walczyli z lekarzami z którymi domyślnie mają współpracować.
Jak pisałam wyżej kosmetolodzy mają mnóstwo innych zabiegów w swojej profesji
Czy jak ktoś ma magistra i sobie skończy 500 różnych kursów z zakresu pierwszej pomocy to od teraz może się mianować ratownikiem medycznym, prawda? No przecież w czym jest gorszy od kogoś kto 20 lat temu skończył byle jaką szkołę
Do wykonywania takich zabiegów, szczególnie w obrębie twarzy gdzie jest obecne sporo anastomoz między układem tętnicy szyjnej wewnętrznej (unaczyniającej mózgowie) a zewnętrznej
Ach tak, kolega z tych co gdyby nie te przeklęte papiery to by ludziom przeszczepy twarzy w klinice Mayo robil w stanach, ale niestety Ci przeklęci biurokraci wymagają jakiś potwierdzonych kwalifikacji.