Aktywne Wpisy

Ty sie modlisz o pare a potężna samica ma do wyboru Nikodemów 2metry i innych Oliwierow 190 na przesunięcie palcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #zwiazki
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #zwiazki

JW26 +11
#oscary 150 nowych technologii wymyślonych na potrzeby stworzenia 2 i 3 filmu, ale Cameron nie jest już wizjonerem i c--j XD. Oni wzięli jakichś dwóch randomów z forum filmwebu do tego studio?

Im więcej książek czytam i im starszy jestem, tym bardziej jestem przekonany, że taki imperatyw czytania to straszny bullshit. Oczywiście jeśli twoje czytelnictwo zatrzymało się na "Szatanie z siódmej klasy", to dobrze byłoby do tego powrócić, ale jeśli sumiennie przeczytało się 100 książek, to przeczytanie kolejnych 500 co prawda jeszcze coś do życia wniesie, choć krzywa intelektualnego rozwoju będzie już się raczej wypłaszczać. Zamiast każdą wolną chwilę poświęcać jak ten typ na obsesyjne pochłanianie literek, robić sobie jakieś czelendże "52 książki na rok" i inne tego typu bzdety, lepiej skupić się na kilkunastu czy nawet kilku rocznie i przeczytać je z głębokim namysłem, pozwolić temu dojrzeć, znaleźć czas na przemyślenie ich, podzielenie się z kimś wrażeniami na ich temat, wyjście do świata i doświadczenie tego, co się przeczytało.
[Jeśli czytasz, bo sprawia ci to przyjemność i jest to twój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu, to spoko, czytaj sobie. Piszę tu o filozofii HURR DURR CZYTAM NAWET KIEDY JEM I SRAM, BO DZIĘKI TEMU JESTEM LEPSZYM CZŁOWIEKIEM I LEPIEJ ROZUMIEM ŚWIAT].
#ksiazki
Więc na chłopski rozum, to kluczowe chyba jest by w swoim tempie rozwijać się czytelniczo, czytać coraz głębiej
Niedawno zreszta zastanawialem sie dlaczego w szkole przerabianie lektur tak nie wygladalo.