Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz: w sumie czemu to mityczne leetcode stało sie synonimem jakiegoś uciemiezenia klepaczy kodu skoro znacznie łatwiej jest ogarnąć niezmienne podstawy algo i robić medium/hard z palcem w dupie niż wykuć na pamięć 100 nowych frameworkow, które pojawiły się w ostatnim tygodniu i które Julka z hru wpisała w wymagania w ofercie pracy bo przeczytala, że są modne tej zimy w bravo girl czy innej gazetce dla hru xd
  • Odpowiedz
proste umysły kołchoźników nie są w stanie pojąć idei dyżuru

@pieknylowca: ja jestem w stanie, tylko w IT za taki dyżur na którym śpisz masz płatne zazwyczaj 20% stawki godzinowej dopóki nie zostaniesz wezwany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

to niech te konowały też mają takie warunki, gdybym w IT za każdą godzinę dyżuru dostawał 100% (albo i więcej) bazowej stawki godzinowej to brałbym dyżury co chwilę
  • Odpowiedz
tylko w IT za taki dyżur na którym śpisz masz płatne zazwyczaj 20% stawki godzinowej dopóki nie zostaniesz wezwany

@some_ONE: A na dyżurze w IT musisz być na miejscu w biurze i śpisz tam na kozetce, czy może jesteś w domu i śpisz we własnym łóżeczku?
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: no, no, 400zl za godzine za spanie xD

Moja zona jest na rezydenturze i w 168h + 40h w miesiacu nie zarobi tyle ile ja za te smieszne leetcody w 168h i elastycznym czasie pracy. Nalezaly zaznaczyc, ze ja zaczalem pracowac po 2 roku studiow, a na medycynie po 5 darmowych latach dostaja niecale 5k miesiecznie za staz xD
  • Odpowiedz