Aktywne Wpisy

Patus_z_bloku +90
Od dwóch lat staraliśmy się o dziecko - okazało się, że mam niewyjaśnioną azoospermie. Po biopsji jąder dowiedziałem się, że to aplazja komórek germinalnych. Testosteron w normie, zero objawów, ale nie na komórek, które tworzą spermę.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.

mariusz5891 +2
Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 41.5% (107)
- Aldi 24.0% (62)
- Netto 11.6% (30)
- Stokrotka 8.5% (22)
- Polomarket 5.0% (13)
- Intermarche 9.3% (24)

![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

Myślę, że ten post i komentarz pod nim to jedna z najważniejszych informacji jakie obecnie można wykorzystać.
źródło: Screenshot_20260102_132936_Firefox
PobierzJedna osoba twierdzi, że jest jakieś szaleństwo jeżeli chodzi o shorty a obligacjach. Ktoś ogarnięty mocno odpisuje, że pieniądze z wyszukanej strategii są kierowane do pompowania bańki na całej giełdzie akcyjnej + srebro i zloto+ bitcoin.
Jak rowerek się przewróci to wyssie to pieniądze
Ropa jest zwiastunem. Niższe zapotrzebowanie, problemy.
Rynek wycenia surowce bo już wycenił wszystko inne dostatecznie. Podchodzi to pod debasement trade. Tylko co jeżeli każdy się myli i nie będzie inflacji Tylko deflacja? Mało dzieci, historyczne wyceny na
Pytam ludzi wokół siebie: czego Ci jeszcze brakuje? Odpowiadają, że tylko mieszkania. Tylko mieszkanie często jest potrzeba wykreowana. Ile to ja znam osób które z dużego domu przeprowadzają się na swoje żeby "d--a o dupe nie tarła".
Nam już nic nie potrzeba większego bo mamy wszystko. Jedynie produkty bierzace i raz na jakiś czas coś. Na tym
Nie, to mie moje.
Konto kogoś kto nie zna wykresów, nazwałbym "kid in the fog" :p
źródło: image
Pobierz@tom-ek12333: każdy z nas ma swoją bańkę, moi znajomi znów cisną, bo trzeba dzieci wykształcić, jakoś może im pomóc kupić pierwszą nieruchomość, samemu poprawić sobie byt nowym samochodem, domem albo wakacjami na Seszelach. Tak więc w mojej bańce ludzie mają bardzo duże plany. Poza tym, poducha finansowa, która daje dodatkowy dochód, aby w okolicy 55-60 lat faktycznie przestać pracować.
Odnośnie tych stymulusów i rozrzedzania pieniędzy to mam jedną odpowiedź- Japonia.
Za małą mam głowę żeby to wszystko zrozumieć. Historycznie był już taki przypadek. Po pęknięciu bańki w 1989 roku. Obecnie też jest bańka tylko ogólnoświatowa. Jedno z nielicznych
źródło: image
PobierzTu o Japonii:
https://gemini.google.com/app/ec80bb9e7555afe2
Wiem jednak, że spadające sp500 sprowadzi etfy wszystkie nisko. O ile zacznie spadać :p. Jest wysoko obecnie