Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu: https://wykop.pl/wpis/84427889/bede-na-sylwka-rozwozil-pizze-wlasnym-autem-dajcie

Wszystko poszło ok, chociaż pogoda była ciężka, trasy z pickom zdarzały się dość długie(pół godziny w jedną stronę), zrobiłem 14 dostaw w 7 godzin pracy, ludzie radowali się na widok dostawcy picki.

32zlx7h stawka godzinowa
147 zł kilometrówka, zrobiłem 98 km
93 zł napiwków(napiwki dało 5 osób)

Łącznie 464 zł - koszt paliwa

Jeśli chcecie wiedzieć czy ludzie na nowy rok będą hojni z napiwkami to plusujcie to wam napisze ile dziś wyjdzie.

#praca #pracbaza #sylwesterzwykopem #heheszki
@Wdystrybucjiyebie +1190
Będę na Sylwka rozwoził pizzę własnym autem. Dajcie plusy to napiszę ile zarobię.(podstawa+dostawy+napiwki)

#pracbaza #chwalesie #praca #sylwesterzwykopem
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HADESP2K: Ale majster kalkuluje ze wiertło się wymieni i ma to w cenie.

Ty nie kalkulujesz zakupu auta i napraw.
Chcesz zrobić testy pokazać ok, ale żeby na codzień to robić pokazałeś że się nie opłaca.
Sama wymiana oleju w aucie to 200 ( jak sam zrobisz) a u mechanika +150. Nici z twojego zarobku.
  • Odpowiedz
  • 1
@Muszewymyslec2: @HADESP2K a ile ma mnie wynieść eksploatacja auta segmentu A? Zwłaszcza, że podstawowe naprawy dokonam sam? Olej i przegląd i tak trzeba zrobić co rok. W tym wypadku 1,5 zł za km opłaca się. W inne dni pizzerie płacą 0,90 gr/km za własne auto i ludzie jakoś jeżdżą, tutaj już nie jest to tak opłacalne, ale bez przesady że 1000 km zrobione w aucie segmentu A wyniesie mnie
  • Odpowiedz
@Muszewymyslec2: no tak, bo w jedną noc musi zarobić na OC, wymianę oleju, przegląd i losową naprawę.

Wymiana oleju raz na 10k, to przy 98km odlicz 2zl od tego co zarobił. Dolicz jeszcze piątaka na losowe naprawy. Zakupu auta też nie liczysz całego - tylko różnice zakupu i wartości odsprzedaży.
  • Odpowiedz