Wpis z mikrobloga

Dobra już dziś ostatni raz tworzę wpis na temat #zlomnik jest afera to korzystam by pokazać jego bucowatość i brak wiedzy. Swego czasu zrobił recenzję Trabanta 1.1 generalnie siedzę w tych autach od roku 2017, miałem aż 3 egzemplarze tego samochodu robiłem remonty generalne i znam bardzo dobrze ten wóz. Zlomnik ma coś takiego, że jeśli lubi dany model auta będzie mówił tylko pozytywy, jak nie lubi danego auta będzie szukał tylko negatywów i tak z 1.1 było. Otworzył maskę i walnął tekstem, że tu wszystko jest z volkswagena co jest kompletną bzdurą. Fakt egzemplarz na filmiku miał pokrywę zaworów ze znaczeniem VW, ktoś zamienił fabrycznie wchodziła ze znaczeniem IFA, można nawet ze skody założyć też pasuję. Gość nie wspomniał o tym iż ten silnik jest ea111 na licencji składane przez IFA na kompletnie innym osprzęcie niż vag. Alternator ma nawet oznaczenia made in DDR. Gaźnik weber 32 który w vagu nie występował, kompletnie inny rozrusznik przez inną skrzynie biegów która powstała we współpracy NRD z Czechosłowacją. Chłodnicą której występowały dwie wersje Czechosłowacka i turecka. Przywalił się, że miejsca jest mało bo ktoś wsadził fotele z wartburga 1.3 tak samo w odcinku z trabantem 601 powiedział, że jest więcej miejsca niż w 1.1 bo były fabryczne fotele w 601 jak i 1.1 jest tyle samo miejsca. W dodatku mówił, że 1.1 jest mulowate co jest kompletną bzdurą xd ale tutaj widać iż na siłę się próbował przywalić #zlomnik #motobieda #samochody #motoryzacja
Lardor - Dobra już dziś ostatni raz tworzę wpis na temat #zlomnik jest afera to korzy...

źródło: 1000080222

Pobierz
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14
Jak chcecie bardziej rzetelny materiał to mogę tu śmiało polecić jedynie gdzie gość popełnia gafę to prędkość od 0 do 100 bo powinien powiedzieć 22 sekundy ale przynajmniej mówi, że silnik nie jest VW czyli bzdurę która każdy mówi nawet złomnik
Lardor - Jak chcecie bardziej rzetelny materiał to mogę tu śmiało polecić jedynie gdz...
  • Odpowiedz
  • 3
@onepnch: ja tu tylko rzetelnie poprawiam nie podoba ci się nie musisz czytać. Zresztą zesrał to się złomnik bo ma dramę xd ja tylko korzystam. I leć na czarno bo śmierdzisz
  • Odpowiedz
@Lardor: to nie jest trochę tak że oni te swoje programy robią komediowe z nutką informacyjną? Przecież 99% ludzi którzy to oglądają nawet nigdy nie zobaczy trabanta na żywo w swoim życiu a po godzinie nie pamięta co oni takiego wygadywali.
  • Odpowiedz
@Lardor

Gość nie wspomniał o tym iż ten silnik jest ea111 na licencji składane przez IFA na kompletnie innym osprzęcie niż vag.

Myślałem, że te oznaczenia EA to weszły wraz z TSI, a to już od co najmniej wartburga istnieje.

Edit. EA to skrót od Entwicklungsauftrag, co pozwala mi myśleć, że wczesne TSI mają coś wspólnego z silnikami od Trabanta :D
  • Odpowiedz
@Lardor: tutaj mamy taki kształt. Bardzo lubię ten kształt a tutaj jest taki guzik a obok jest taki guzik…
Tak mniej więcej wyglądała recenzja leksusa ls. Historia powstania marki czy różne ciekawostki związane z na przykład faktem że masz inne nagłośnienie w wersji welurowej a inne skórzanej, to nieistotne pierdy.
Najważniejszy jest kształt i guzik

Dasz mu najciekawszy samochód, a on tak zanudzi że wyłączysz po kilku minutach.
Jakim cudem
  • Odpowiedz
@Lardor: ten typ mnie triggeruje jak nikt inny. Irytująca morda, irytujacy sposób mowy, irytujący wizuerunek i często plecie od rzeczy jakby nna siłę głupka zgrywał. Oglądam bo pokazuje samochody, których nikt inny nie pokazuje ale za każdym razem walę dislike i piszę w komentarzach, że mu stopy śmierdzą.
  • Odpowiedz
W dodatku mówił, że 1.1 jest mulowate co jest kompletną bzdurą xd

@Lardor czterdzieści koni i dwadzieścia sekund do setki, no demon prędkości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 9
@F1A2Z3A4: ale w ruchu miejskim to dość żwawy pojazd, 700 kg robi swoje. Z pod świateł porobić kogoś tym trudno nie jest. Nawet raz mandat Trabantem złapałem robiąc corolle z pod świateł. Znam też takich co wrzucają 1.6 MPI ze skody.
Lardor - @F1A2Z3A4: ale w ruchu miejskim to dość żwawy pojazd, 700 kg robi swoje. Z p...

źródło: IMG20241013093148

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: tak, tego sięoglądać nie da, nawet dokłądnie nie pokaże auta. Dlatego wolę zagranicznych recenzentów. Zwłaszcza Zack z Shooting Cars który dużo się skupia na pokazaniu wnętrza i schowków
SzubiDubiDu - @Rustyyyy: tak, tego sięoglądać nie da, nawet dokłądnie nie pokaże auta...
  • Odpowiedz