Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 160
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1168
@Famine: Tutaj bazując na tym, że ten balon (którego Jagoda była główną pilotką) regularnie było widać nad miastem tuż powyżej bloków, świadczy o tym, że aeroklub (i pewnie nie tylko) znał proceder i przyzwalał jej na to.
  • Odpowiedz
  • 48
@Vanche

@Famine: Tutaj bazując na tym, że ten balon (którego Jagoda była główną pilotką) regularnie było widać nad miastem tuż powyżej bloków, świadczy o tym, że aeroklub (i pewnie nie tylko) znał proceder i przyzwalał jej na to.

No tak samo jak WP z tym pilotem. Po akcji w UK powinien wylecieć na zbity pysk albo być zawieszony no ale pozwolono się mu bawić dalej i chłop prawie uszkodził
  • Odpowiedz
  • 117
To tak samo jak robiono ze Slabem (tym pilotem co w Radomiu zginął) a jak się później okazało chłop wielokrotnie łamał przepisy i nawet w UK na zawodach nasi wojskowi dostali *o------l* za jego odpały.

@Famine: a ciekawe jak tam zbiórka żony, ile w końcu wyżebrała?
  • Odpowiedz
@Famine: chłopie o czym ty p--------z… nie masz pojęcia, ale się wypowiesz. Jakby nagminnie łamał przepisy to by nie był pilotem, a już napewno nie pokazowym. W UK zszedł trochę z osi pokazu i zgodnie z regulaminem dostał ostrzeżenie, a media podłapały i zrobiły z tego sensacje. Takie rzeczy się zdarzają i u nas w Polsce na pokazach zagraniczni też dostawali takie ostrzeżenia. Odpał to jest twój wpis.
  • Odpowiedz
  • 11
@cloud7

Trudno powiedzieć, czy tak po prostu mu się upiekło. Kiedy zgłębiałem temat po wypadku, natrafiłem na informacje, że ostrzeżenie po pokazach wcale nie należało do przyjemnych. Co więcej, czytając dyskusje na Reddicie i grupach na FB, zauważyłem, że sporo osób podkreślało jeden fakt – facet po prostu mocno przesadzał na pokazach, żeby zrobić show.

Szkoda chłopa, ale ostatecznie brawura zrobiła swoje ¯(ツ)/¯.
  • Odpowiedz
  • 138
@cloud7: Zabił się przez swoją głupotę i lekceważenie procedur, wcześniejsze zdarzenia z jego udziałem to potwierdzają, nikt nie jest jakoś szczególnie zaskoczony że akurat jemu się to przytrafiło
  • Odpowiedz
  • 24
„ale o co chodzi. Przecież leciała nisko i powoli, czyli bezpieczniej”

@bart-ka: Dokldnie! A w razie niebezpieczeństwa mogła wysiąść na dachu bloku. Oh wait…
  • Odpowiedz
@Vanche chyba nawet zanim zdążyła się rozmnożyć, sukces.
Wydaje mi sie, że jeśli ktoś próbuje dyskutować z prawami fizyki, to można śmiało utylizować, nic z takiego już nie będzie.
Może jej się wydawało że jak podskoczy to balon zrobi SIUUUUP do góry o 100 metrów? A największym marzeniem było wystąpić na Airshow i zrobić balonem beczkę? Kim ja jestem żeby oceniać, przecież ona na pewno wiedziała lepiej (nie żyje)? ( ͡
  • Odpowiedz
@Vanche: Będę bardzo niedżentelmeński, ale tylko (brutalna) prawda nas wyzwoli - jeżeli nie potrafiła się dostosować do ram społecznych, zapisów i innych takich to dobrze, że...została zweryfikowana przez los, ze tak poetycko powiem.
  • Odpowiedz