Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +774
Ten wpis jest najlepszym dowodem na to, że korpo to już nie praca, tylko przedszkole dla 30-letnich kobiet ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pracbaza #korposwiat #heheszki
#pracbaza #korposwiat #heheszki
źródło: 865C358C-3F07-4D80-B932-46F2D5AFB2AA
Pobierz
f9JXBEArQ2H4TKl +180
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz

Czy to będzie dobry rower dla dziewczyny? Główny cel to zakupy i dojazd na niedługie dystanse? Chodzi tu o kwestie komunikacji ze wsi do cywilizacji.
#rower #rowerelektryczny #rtveuroagd
Drogi, ciężki ale za to słaby silnik, no tak średnio bym powiedział.
@krzysiek-kornell To poleć jakiś.
Da się przyzwyczaić, chociaż mało przyjemne.
Wszystkie części są niskiej klasy i będą się szybciej zużywać, będzie skrzypać, ocierać, szurać, brzęczeć.
Rower powinien jeździć, masz 2 lata gwarancji, więc rolę spełni.
Osobiście tanie rowery kupowałbym raczej z Dekatlonu, teraz na niektóre modele są promocje, może akurat będzie jakiś w twoim rozmiarze
https://www.decathlon.pl/p/rower-elektryczny-miejski-elops-900-e-niska-rama/_/R-p-100398?mc=8832046&c=Niebieski
https://www.decathlon.pl/p/rower-elektryczny-romet-wave-3/_/R-p-X9005000?mc=9005000
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@sm_m Może od razu cały dobytek pod pachą nosić, jak tak do tego podejść… To nikt nie powinien w ogóle roweru kupować. I po co przez lata wydawali państwowe pieniądze na te park & ride przy każdej pętli?
@MojaTorebka: Nie wiem na pewno, ale Romet ramy spawa chyba w Polsce akurat.
Nie mniej, tanie silniki i tanie sterowniki będą rodem z Chin.
Dostajesz to, za co płacisz, drogi na skróty nie ma. Jak pisałem - da się do tego przyzwyczaić.
Coś jak glany latem, albo tenisówki zimą. Na krótkie i bliskie przejazdy spokojnie
Tak czy siak zostawiłem rower na miescie bez baterii na 2h - jak wróciłem to brakowało śrubki z jednej strony koła. Zostawiając przypięty przy sklepie i wchodząc na