Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +221
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kingside +108
Chyba w skali boforta
#p0lka
#p0lka
źródło: temp_file1158708306781387910
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file1158708306781387910
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy mieszkanie z teściami, około półtorej godziny od miejsca pracy (miasto wojewódzkie) i zrobienie tam kuchni, !ukryty tekstw celu oszczędzania pieniędzy przez następne 4-5 lat wydaje się innym ludziom jakkolwiek znośne?
Mamy na początku 2027 ślub, nie mieszkaliśmy razem i niebieski w ramach oszczędności wyjechał do domu rodzinnego i namawia mnie na mieszkanie tam po ślubie. Tym sposobem nie mamy do siebie 15 minut na nogach tylko ponad 80 km autem xd
Pracuje hybrydowo, może kiedyś uda się wyłapać coś zdalnego. Niebieski pracuje zdalnie.
Teściowie generalnie do ręki przyłóż. Lokalnie ciężko znaleźć pracę płatną lepiej niż te 6-7 brutto. Pewnie mieszkając na wsi będzie trzeba mieć 2 auta i znacznie więcej jeździć co już samo w sobie kosztuje. Do tego ogrzewanie i inne opłaty kiedy będziemy z teściami się rozliczać już nie będą takie piękne
Czy powinnam namówić niebieskiego, że mimo wszystko jeżeli chcemy mieć dzieci i być rodziną to trzeba być faktycznie we 2, a nie w sytuacji gdzie pewnie więcej kontaktu przez pół tygodnia będzie mieć z mamą i tatą niż ze mną.
Na ten moment wyglądałoby to to tak że ja na dojazdy poświęcam jakieś 9h tygodniowo, a on po prostu wstaje z łóżka i potem ogląda filmy przez 3 godizny zanim się pojawię. Nie cche tam mieszkać, a on nalega na remont i ogarnięcie sobie ,,naszego" kącika bo tak wyjdzie taniej i i tak mamy więcej miejsca niż w małym mieszkaniu w mieście.
Jestem rozbita bo mam wrażenie że to jakiś żart żeby po kilku latach zasuwania w lo i na studiach teraz wyprowadzać się do miejsca bez perspektyw mieszkając z drugą rodziną w jednym budynku. Podkreślam, to są wspaniali do rany przyłóż ludzie i na 99 procent nie będą się w nic wpierdzielać
#relacje
#logikaniebieskichpaskow
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Co robić
A jeżeli chodzi o teściów to zupełnie inaczej jest jak przychodzisz w odwiedziny w niedzielę na herbatę, a inaczej jak z nimi mieszkasz. Ja kiedyś tak zaryzykowałam i potem bardzo żałowałam, nie polecam.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta