Wpis z mikrobloga

Tyle lat jestem na Wykopie a to pierwszy raz jak wziąłem udział w #wykopaka ()

Mikołajem okazał się @kropek00 i był to strzał w dziesiątkę, bo w liście okazało się, że mamy wspólne zajawki od informatyki przez fotografię analogową i Factorio. Lubimy też obaj Vince'a Gilligana. PRZYSIĘGAM, że obejrzę Pluribus jak tylko wydębię od kogoś dostep do AppleTV.

Na wstępie obiecuję, że koszulkę Los Pollos Hermanos będę nosił z dumą i radością, od dawna chciałem ją sobie kupić, teraz już nie muszę. A w kubku Better Call Saul od jutra piję poranną kawusię.

Dostałem dwie książki - o kuchni indyjskiej i kuchni meksykańskiej, a do tego masę przypraw, żebym wyżył się kulinarnie. A jak będę chciał pocierpieć, to jeszcze sosik Kosa z Habanero i Carolina Reaper #chilihead

Z łagodniejszych smaków koncentrat z Horchaty (dzięki że napisałeś, że koncentrat, bo chciałem walnąć na hejnał dla spróbowania, myślałem, że to jakiś Mullermilch). I kawusia z Manufaktury kawy.

Na rower dostałem skarpetki, żeby nie było mi zimno, a dla kotka gumowe myszki, które już dałem im na pożarcie.

A na koniec czekolada do własnoręcznego przecięcia, co też uczyniłem.

BARDZO, BARDZO ci dziękuję za ten prezent, zrobiłeś dzień mi, mojej żonie (która też była zachwycona paczką i odpaliliśmy już sobie świeczuszkę) i moim kotkom, którym zrobię "kici kici" od ciebie.

No i oczywiście WESOŁYCH ŚWIĄT!

I to by było na tyle z mojej pierwszej #pokapake

TheTostu - Tyle lat jestem na Wykopie a to pierwszy raz jak wziąłem udział w #wykopak...

źródło: photo_2025-12-10 22.04.23

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheTostu: bardzo się cieszę że prezenty się podobają ()

A z dostępem do Apple TV to się nie spiesz, sezon jest dopiero w połowie, po co płacić za dwa miesiące jak można za jeden ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TheTostu: hi, jak masz prime (Stosunkowo tani) to można kliknąć na APPLE tv na parę dni w testowej subskrypcji
jak będą wszystkie odcinki to można pocisnąć binge watching :D
  • Odpowiedz
@Vena_cava1995: W sumie Mirek powinien sobie wywiesić na drzwiach ostrzeżenie dla ludzi cierpiących na epilepsje. Bo jeżeli w kotce obudzi się jej ruda strona i dostanie "zoomies" to może się u takiego padaczką skończyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mikołajem okazał się @kropek00 i był to strzał w dziesiątkę, bo w liście okazało się, że mamy wspólne zajawki od informatyki przez fotografię analogową i Factorio. Lubimy też obaj Vince'a Gilligana. PRZYSIĘGAM, że obejrzę Pluribus jak tylko wydębię od kogoś dostep do AppleTV.

@TheTostu: dawno takiej publicznie zrobionej gały nie widziałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz