Wpis z mikrobloga

Tyle lat jestem na Wykopie a to pierwszy raz jak wziąłem udział w #wykopaka ()

Mikołajem okazał się @kropek00 i był to strzał w dziesiątkę, bo w liście okazało się, że mamy wspólne zajawki od informatyki przez fotografię analogową i Factorio. Lubimy też obaj Vince'a Gilligana. PRZYSIĘGAM, że obejrzę Pluribus jak tylko wydębię od kogoś dostep do AppleTV.

Na wstępie obiecuję, że koszulkę Los Pollos Hermanos będę nosił z dumą i radością, od dawna chciałem ją sobie kupić, teraz już nie muszę. A w kubku Better Call Saul od jutra piję poranną kawusię.

Dostałem dwie książki - o kuchni indyjskiej i kuchni meksykańskiej, a do tego masę przypraw, żebym wyżył się kulinarnie. A jak będę chciał pocierpieć, to jeszcze sosik Kosa z Habanero i Carolina Reaper #chilihead

Z łagodniejszych smaków koncentrat z Horchaty (dzięki że napisałeś, że koncentrat, bo chciałem walnąć na hejnał dla spróbowania, myślałem, że to jakiś Mullermilch). I kawusia z Manufaktury kawy.

Na rower dostałem skarpetki, żeby nie było mi zimno, a dla kotka gumowe myszki, które już dałem im na pożarcie.

A na koniec czekolada do własnoręcznego przecięcia, co też uczyniłem.

BARDZO, BARDZO ci dziękuję za ten prezent, zrobiłeś dzień mi, mojej żonie (która też była zachwycona paczką i odpaliliśmy już sobie świeczuszkę) i moim kotkom, którym zrobię "kici kici" od ciebie.

No i oczywiście WESOŁYCH ŚWIĄT!

I to by było na tyle z mojej pierwszej #pokapake

TheTostu - Tyle lat jestem na Wykopie a to pierwszy raz jak wziąłem udział w #wykopak...

źródło: photo_2025-12-10 22.04.23

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mega_Rollo: @premo @kropek00 nie wiem jak wasze wrażenia ale jak na moje to jest mocno średni ten serial. Są odcinki gdzie nie dzieje się dosłownie nic. Rozciągnięte na maksa. Niby na imdb ma ponad 8 czy coś jak się już czyta recenzje to sporo osób komentuje że nudnawe.
  • Odpowiedz
Są odcinki gdzie nie dzieje się dosłownie nic

@Mega_Rollo @russo: typowy Vince Gilligan. Żeby tylko pojedyncze odcinki były nudne, on potrafi dać cały sezon w którym nie dzieje się nic (bodajże drugi sezon BCS) a mimo to jest zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kropek00: BCS obejrzałem dopiero jakoś rok remu ale całe na raz. Tam było inaczej, coś się działa ogólnie. No zobaczymy cos to będzie
  • Odpowiedz