- wjechał światłowód do szafy rack i tylko czekają na przeniesienie usługi żeby aktywować w nowym miejscu. - wjechały meble do kuchni. Oczywiście z błędami wykonawcy ale ma do końca tygodnia poprawić. - jakieś malowania, gniazdka i przewożenie gratów
- w poniedziałek montaż drzwi zewnętrznych :) - 2-3 dni i skończy się ostatnia ściana frontowa elewacji - lodówka śmiga, zmywarka podpięta, zlew i piekarnik. - montaż wyciągu został no i listwy przy podłogach, jakieś poprawki malarskie, akryl tu akryl tam. - po drzwiach wejściowych dołożę styropian i uzupełnie posadzkę bo zostawiłem miejsce żeby było ciepło :) - był też Mikołaj i przywiózł głośniki pod tv o ile się zmieszczą :)
13 grudnia zeszłego roku ocieplalem po ciemku fundamentu. W równy rok mogę dziś mieszkać bo wszystko co potrzebne jest gotowe. Ciepło, prąd, kanaliza, światłowód, meble itp. żadnego kompleksowego wykonawcy, sam ekipy organizowałem i szukałem, materiał też sam. Bez szwagra, teścia, brata, ojca. Da się ;)
@tellet a podumal. Okno ze skrzydłem 150cm nie może być otwierane na bok jako jedno skrzydło. Mieliśmy do wyboru uchylne lub dwuskrzydłowe normalnie otwierane i wtedy trzeba uważać na kran. Otwarte ;)
Ps. Mam rekuperacje więc nie muszę w ogóle otwierać okien chyba że do mycia. Drugie kuchenne w ogóle nie jest otwierane.
@tomasz-wisniewski1989: głupi pomysł na schowanie ekspresu. One po jakimś czasie ciekną, woda zepsuje Ci szafkę. Ewentualnie pomyśl nad jakąś tacką z nierdzewki albo plastiku.
@tomasz-wisniewski1989: Czemu okna są równo na poziomie gruntu to będzie wykopane i jakiś taras czy cos? Malutkie okienka na wysokich szczytach budynku też wyglądają 2/10.
@hrabia_ponimirski codziennie go używając przegapie że cieknie ? Bez przesady ;) takiej dramaturgii nie przewiduje bo bałbym się z domu wyjsc bo przecież mnie auto potrąci albo wężyk z wodą od lodówki pęknie i zaleje podłogę :)
#domwbrzozach
#budujzwykopem
Kolejne już końcowe etapy.
- wjechał światłowód do szafy rack i tylko czekają na przeniesienie usługi żeby aktywować w nowym miejscu.
- wjechały meble do kuchni. Oczywiście z błędami wykonawcy ale ma do końca tygodnia poprawić.
- jakieś malowania, gniazdka i przewożenie gratów
- w poniedziałek montaż drzwi zewnętrznych
:)
- 2-3 dni i skończy się ostatnia ściana frontowa elewacji
- lodówka śmiga, zmywarka podpięta, zlew i piekarnik.
- montaż wyciągu został no i listwy przy podłogach, jakieś poprawki malarskie, akryl tu akryl tam.
- po drzwiach wejściowych dołożę styropian i uzupełnie posadzkę bo zostawiłem miejsce żeby było ciepło :)
- był też Mikołaj i przywiózł głośniki pod tv o ile się zmieszczą :)
13 grudnia zeszłego roku ocieplalem po ciemku fundamentu. W równy rok mogę dziś mieszkać bo wszystko co potrzebne jest gotowe. Ciepło, prąd, kanaliza, światłowód, meble itp. żadnego kompleksowego wykonawcy, sam ekipy organizowałem i szukałem, materiał też sam. Bez szwagra, teścia, brata, ojca. Da się ;)
Idę słuchać mój jest ten kawałek podłogi.
źródło: temp_file2343105040881111423
Pobierzźródło: temp_file7191994163746856514
Pobierzźródło: temp_file5967218203793507432
Pobierzźródło: temp_file2017345840175568422
Pobierzźródło: temp_file7496688769109499627
Pobierzźródło: temp_file2995261523235069335
PobierzSamopoziom, układanie z klejeniem, silikony itp.
Otwarte ;)
Ps. Mam rekuperacje więc nie muszę w ogóle otwierać okien chyba że do mycia.
Drugie kuchenne w ogóle nie jest otwierane.
źródło: temp_file13627983571568942
Pobierzźródło: F_8eDSmXIAAIrMh
PobierzCzemu okna są równo na poziomie gruntu to będzie wykopane i jakiś taras czy cos? Malutkie okienka na wysokich szczytach budynku też wyglądają 2/10.