Wpis z mikrobloga

• 1
Trochę gorzej maja sadownicy, to przyznam. Ale też żadnemu się nie opłaca ale jakoś dalej w tym tkwią.

@szmichal: chyba, że ci spod Grójca gdzie są same w------e wielkie chłodnie i systemy przeciwgradowe
  • Odpowiedz
  • 1
Śpiewak się chyba za dużo Marksa naczytał:

@markhausen: To, że Jan Śpiewak jest odklejonym błaznem i lewakiem to jedno. Natomiast to są właśnie ci ''biedni rolnicy'' w praktyce którzy blokują Warszawę i drogi swoimi ciągnikami po pół miliona którzy chcą żeby społeczeństwo im współczuło i postrzegało ich jako niczym biedną staruszkę która ma 3 kury przyjeżdża sprzedać do miasta 2 wytłaczanki jajek na krzyż i robi z jednej torebki herbaty
  • Odpowiedz
  • 0
Nie masz jachtu - nie jesteś bogaty. Ciekawa definicja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Bury_Zenek: nie musisz mieć, wystarczy, że Cie stać.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Śpiewak się chyba za dużo Marksa naczytał:

@markhausen: podoba mnie się jak komentarze że rolasy nie płacą w PL podatków mają po 5x więcej plusów od ciebie. Jest w narodzie nadzieja.

J---ć uprzywilejowane podatkowo grupy społeczne. KRUS zlikwidować.
  • Odpowiedz
  • 0
rolnicy są bardzo preferencyjnie opodatkowani w stosunku do jdg czy osób na etacie więc czy to jest fair?

@turok2016: absolutnie nie jest fair. Chodziło o to, że człowiek który ma dom i dwa auta niekoniecznie musi być "bogaty" i opodatkowany 80%.

Za to taki którego stać na jacht czy ma 100mln majątku już jak najbardziej
  • Odpowiedz
  • 0
ciężko biednym rolnikom, niedługo trzeba będzie zwijać interes

@fastmotion: Mnie bardziej zastanawia po co chłop kupil 2 takie same xD To samo Kołodziejczak, walczył o biedną Polską wieś a sam się rozbijał nowymi lexusami co nawet po necie lata xD Ogólnie taka ciekawostka, nie wiem czy jak ktoś zauważył, ale nawet w szkole największe banany to zawsze ze wsi pochodziły.
  • Odpowiedz
  • 0
@szmichal: Chyba w środowisku przedsiębiorców rolnikow.
U nas na wsi każdy marzył o pracy na etacie a nie z------j roli, dziś wszystkie grunty na prawie darmo w dzierzawe poodawane bo nikt nie chce tego gowna tykać.

Mleko zawsze mialo dobrą cene? Chyba znowu dla jakis rolników co mieli indywidualne umowy z mleczarniami.
Zwykli ludzie dostali z 30-40groszy na litr, to było tak nieopłacalne, że doiłem krowy za dzieciaka i wylewałem mleko, bo szkoda
  • Odpowiedz
nowymi lexusami co nawet po necie lata xD

@Cztero0404: Przecież to najtańsze auta premium. ES to chyba ostatnio niewiele droższy od Camry był na wyprzedaży modelu.

ale nawet w szkole największe banany to zawsze ze wsi pochodziły

Pochodziły, czy mieszkały? Jakie miasto by nie było, to ciężko gdzieś jeszcze wcisnąć dom 300m2+. Albo będzie to przedwojenna willa jak w Warszawie/Wrocławiu, albo musisz budować poza granicami miasta i z automatu jesteś
  • Odpowiedz
  • 0
absolutnie nie jest fair. Chodziło o to, że człowiek który ma dom i dwa auta niekoniecznie musi być "bogaty" i opodatkowany 80%.

Za to taki którego stać na jacht czy ma 100mln majątku już jak najbardziej

@SamiS
  • Odpowiedz