@elsajko: kulturalnie w dobrym tonie jest sie przywitac, nie trzeba reki podawac ale powiedziec czesc jest okej. Tak samo jak sie zazwyczaj mowi dzien dobry Pani na kasie w sklepie, dziekuje albo dowidzenia.
@LisekUrwisek: na silowni nikt nie patrzy raczej na wiek, jest spoko atmosfera, ja wchodze i mowie czesc a nie rozgladam sie po katach zeby zobaczyc kto ile ma lat i czy kogos to urazi
@przegro_pisarz: nie ma jakichs zasad z gory ustalonych, kto robi dobrze albo zle, nie ma tez sie co p-----------c co nie? Po prostu kiedys na silowni byl taki zwyczaj, ze sie witalo wchodzac do szatni, pozniej weszly sieciowki a na nich brokuly i inne gady w klapkach, czapkach z daszkiem i okularach przeciwslonecznych i wszystko sie p------o. Po prostu rob jak chcesz.
@Sylar że ja się p-----------m? Po prostu pytam by zrozumieć, bo może źle robię. Nie odzywam się bo boję się ludzi i nigdy dobrze się to dla mnie nie kończyło. Jakbym odezwał się do dziewczyny z recepcji to może mnie zgłosić za molestowanie.
@przegro_pisarz: nie przesadzaj, wchodzisz na silownie i do dziewczyn na recepcji mowisz siemanko/czesc/hej bez zbednych komentarzy. Ja wchodze, mowie siemanko, daje dowod i multisporta i tyle. Czasami cos pogadam ale to jakos tak randomowo, nie wiem np 11 listopada bylo swieto a przyszedlem 10 i slyszalem jak rozmawialy o tym, ze jutro bedzie otwarte to sie wtracilem w rozmowe jakies pierdu pierdu i przyszedlem tez 11 :) ogolnie no nie
@Sylar tylko całe życie jak mówiłem siemanko/cześć/hej to słyszałem " daj mi spokój, idź sobie, nie mam czasu" lub byłem ignorowany. Ostatnio widziałem broszury informacyjne, że kobiety odzywanie się mogą zgłosić jako molestowanie/dyskryminacje. Za ładne są dziewczyny z recepcji by się do nich odzywać, będą miały traumę po incelu.
@przegro_pisarz: k---a nikt nie zgłosi molestowania za powiedzenie "cześć" przy wchodzeniu na siłownie, gdzie Ty żyjesz stary... na c--j sobie problemów wszędzie szukasz? sam je tworzysz i sam z nimi walczysz.
i rozumiem, że "żarty, komentarze czy niewinne aluzje" powinny być tak traktowane, bo te czasy gdzie n------y wujek przychodził, pytał jakiejś dziewczyny czy ma wodę w kolanie po czym pchał łapy na nogi powinny się dawno skończyć.
@Sylar tylko ja jestem incelem i kobiety mnie nienawidzą. Ty jesteś wysportowany, inteligenty, zamożny to Ciebie lubią. Mężczyźni ok bo nie mają problemów gdy się poprosi o asekurację.
#silownia
Czy wchodząc na siłowni do szatni witasz się?
@Pan_Slon: od ilu ludzi się przestaje mowić czesc?
@elsajko: masz jakaś diagnozę?
@Pan_Slon: masz jakaś diagnozę?
@Pan_Slon: ja nie piszę o swoich fobiach społecznych.
źródło: 1000039082
Pobierzi rozumiem, że "żarty, komentarze czy niewinne aluzje" powinny być tak traktowane, bo te czasy gdzie n------y wujek przychodził, pytał jakiejś dziewczyny czy ma wodę w kolanie po czym pchał łapy na nogi powinny się dawno skończyć.
1 rzecz