Aktywne Wpisy
P4ncak3 +14
#pytanie #wroclaw #a-----l
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić

Wrzucam zanim ktoś znajdzie na IG. Poobrażajcie, zwalcie i można się rozejść.
źródło: 1000019272
Pobierz

źródło: 1000032357
PobierzI ci którzy popierają osoby, które mają na to wpływ i pogarszają sytuację wrzucają nieironicznie "You'll own nothing and be happy"
@wirekk1: czyli kapitalizm. Odpadł straszak w postaci komunizmu, więc kapitaluchy odpięły wrotki.
@PrzyjaznyMireczek: a co mnie USA obchodzi
@beatboxer_z_tworek: to akurat cena interwencjonizmu.
Najwyższy próg podatkowy wynosił 90%? A od lat 80 Regan zaczą obcinać podatki najbogatszym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PrzyjaznyMireczek: No właśnie robią. W latach 60-80 amerykanie byli wolnymi zamożnymi ludźmi którzy o sobie decydowali. Powiedz, ile takich momentów było w ludzkości? Przecież przez większość ludzkości był Pan i poddany, szlachta i chłop. Rodziłeś się zamożny lub biedny i taki sam umierałeś. I od lat 90 w USA plan jest realizowany, tak aby wrócić do jedynych słusznych czasów.
Był, ale kapitalizm przed i po administracji Reagana to dwie róże epoki i powie ci to każdy ekonomista. No ale nie wolno opodatkowywać 0.01% najbogatszych bo ludzie nie będą chcieli pracować ( ͡° ͜ʖ ͡°)