@o__0: @Bunch no ale powiem szczerze, że samemu marznąć w jakiejś budzie to by mi się nie chciało za zarobek 100-200 zł xd Pewnie tysiak lub 2k samo możliwość postawienia budy - tak jak na jakichś konwentach anime/gier. Ostatnio ludzie płakali, że tak grubo sobie życzą konwenty za postawienie stolika i swojej wystawki, że artyści przestali się wystawiać ze swoimi wyrobami.
co roku się zastanawiam co za debile chodzą na jarmarki i z własnej nieprzymuszonej woli
@o__0: teraz? Część to pewno turyści z ubogaconych kulturowo krajów Zachodnich, gdzie wycieczka z rodziną na jarmark czasem dla niektórych kończy się w szpitalu albo kostnicy. Albo jarmarku już w ogóle nie ma, bo ochrona to za duży koszt i odpowiedzialność dla władz lokalnych.
Zawsze to lepiej przepłacić u polskiego janusza, niż dostać trwałego uszczerbku
@o__0 jak byś miał dzieci to byś inaczej na to patrzę. Spójrz oczami dziecka, widzisz romantyzm miejsca, dużo ludzi, zapachy, dziecko słyszy głośniej więc słyszy większy gwar, kolorowe światełka, jest noc (faktycznie popołudnie) ale jest ciemno. Do tego przystrojone stoiska, masa prostych atrakcji typu huśtawki, karuzele. Wydasz 30-40 zł i dziecko zadowolone i ty zadowolony. Gastro nikt nie kaze kupować . To faktycznie patologia
@Bunch: grzaniec od grzańca niewiele się różni. Nie wiem, czy ten ze zdjęcia to "siki", ale prawdopodobnie gorący i tak bym wypiła, bo nie wiem czego ludzie po grzańcu oczekują. Ma być gorący, przyprawiony korzennymi przyprawami i nie tak kwaśny, by wykręcał ryj. Samego grzańca się nie czepiam nigdy, tylko przebitki cenowej XD
źródło: temp_file2074453066477293859
Pobierz@o__0: teraz? Część to pewno turyści z ubogaconych kulturowo krajów Zachodnich, gdzie wycieczka z rodziną na jarmark czasem dla niektórych kończy się w szpitalu albo kostnicy. Albo jarmarku już w ogóle nie ma, bo ochrona to za duży koszt i odpowiedzialność dla władz lokalnych.
Zawsze to lepiej przepłacić u polskiego janusza, niż dostać trwałego uszczerbku
Sam bym o----ł takiego kraftowego grzańca w cenie 30 zł za 200 ml
@Pesa_elf: 49 zeta za 200/250 ml?
źródło: 1000022921
Pobierzźródło: 1000022923
Pobierz