Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zgłosić nieodpowiednie zachowanie terapeuty?
Potrzebuje pomocy. Moj terapeuta fatalnie mnie potraktowal. W duzej mierze przez niego moje zycie zawalilo sie. Przez kilka lat nie osiagnelismy niczego pozytywnego, a glownie manipulowal mnie on do tego bym po prostu jak najdluzej korzystal z jego porad. Gdy jego pomysly nie sprawdzaly sie, obarczal mnie wina i ciagle tylko powtarzal, ze on nie moze wziac za nic odpowiedzialnosci i to nie jego wina, ze nie wychodzi. Mam konkretne przyklady, ktorych nie bede tutaj wypisywal gdzie ostro pokpił sprawę. Gdy na ostatnim spotkaniu powiedziałem mu, że terapia nie przynosi skutku i chyba trzeba coś zmienić on zerwał ze mną kontakt i pozostałem na lodzie. Jestem w kryzysie i dosłownie ledwo żyję, myśli wiadomo jakie mnie nie opuszczaja. Nie mam już siły zaczynać kolejnej terapii i tłumaczyć wszystko od nowa, poza tym straciłem zaufanie do terapeutów. Straciłem ostatnie lata względnej młodości. Moje pytanie jest takie, gdzie mogę zgłosić całą sytuację z terapeutą? Nie może tak być, że ja straciłem czas i masę pieniędzy, a gość nie poniesie za to żadnych konsekwencji. Błagam o pomoc! Co moge zrobić? #psychologia #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Telefon zaufania dla osób w kryzysie.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie może tak być, że ja straciłem czas i masę pieniędzy, a gość nie poniesie za to żadnych konsekwencji.

@mirko_anonim: terapeuci obecnie nie mają żadnej odpowiedzialności za wykonaną pracę, sądy mu nic nie zrobią, bo nie ma odpowiednich paragrafów

Nie mam już siły zaczynać kolejnej terapii i tłumaczyć wszystko od nowa, poza tym straciłem zaufanie do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przeczytaj tę książkę:

link

w tej książce są opisane podobne do opisanych przez Ciebie historii, a konkretniej rozmowy z ludźmi którzy niestety trafili na nieodpowiednich terapeutów, jak również i tych, którzy zdecydowali się próbować takich do pociągnięcia do odpowiedzialności. Być może znajdziesz tutaj coś, co Ci pomoże, albo wskazówki co zrobić dalej. Książki nie musisz czytać od deski do deski, każda opisana historia jest niezależna. W mojej ocenie wartościowy
  • Odpowiedz
dzie mogę zgłosić całą sytuację z terapeutą? Nie może tak być, że ja straciłem czas i masę pieniędzy, a gość nie poniesie za to żadnych konsekwencji.

@mirko_anonim: no i co z tego, nie masz siły rzekomo na nic a skarżyć się to masz siłę? jeśli masz realne argumenty i możesz to udowodnić to walcz o swoje - może trafiłeś na oszusta faktycznie

tylko pytanie czy on ponosi jakąś odpowiedzialność za
  • Odpowiedz