Aktywne Wpisy

Lardor +283
Chryste panie za trupa do remontu gość chce 70k w tych okolicach to można kupić sprawny egzemplarz.... https://allegro.pl/ogloszenie/fiat-125p-1974-r-zabytkowy-pierwszy-wlasciciel-benzyna-1300-wloska-licencja-17943905212
#motoryzacja #samochody #januszebiznesu
#motoryzacja #samochody #januszebiznesu
źródło: temp_file8822526901243416189
Pobierz
Polacy to nie jest waleczny naród jak nas uczą na lekcjach historii. Nas nauczono, ze robi się powstania tylko gdy wbija z buta z bagnetem niemiec albo rusek, a tak to trzeba pokornie jak na polu bawełny żreć gruz dla pana janusza. Gdyby Polacy BYLI walecznym narodem byliby znani z rewolucji typu rewolucja francuska, albo przynajmniej teraz by zrobili drugi Nepal.
źródło: temp_file6115598593384163829
Pobierz

Jak namówić rodziców żeby zaczęli, w końcu inwestować pieniądze?
Nigdy, nie byłem nauczony żadnego inwestowania, dla mnie nawet konto oszczędnościowe to była czarna magia, której lepiej się nie tykać. Dopiero, gdy wyszedłem na swoje, ustatkowałem się, zacząłem interesować się tematem i żal dupę ściskał, że dopiero na 29 lvl dowiedziałem się ile pieniędzy mogłem zarobić, a ja byłem nauczony trzymania tylko na koncie.
Nigdy nam się nie przelewało, ale biedy nie było, wszystkie oszczędności były zawsze trzymane w banku leżąc i nic nie generując, a inwestowanie to była mityczna czarna magia.
Jak namówić rodziców, żeby też w końcu pomyśleli o tym? oboje lvl 53 więc czasu jest mało, na duże zarobki, już za późno, więc żadna zabawa w ETF, nie wchodzi w grę. Poszukuje, coś prostego, żeby to pracowało za nich. Myślę, że PPK to byłby na tą chwilę najlepsze rozwiązanie + IKE obligacje.
Chociaż wiem, że może być ciężko i beton typu, Tüsk znowu ukradnie, albo ja na to nie mam głowy, jakoś to będzie itd. Wiem, że emerytura będzie głodowa.
Siostra ma w------e, bo całe studia+2 lata po nich a nadal jest finansowana na mieszkanie, żarcie- dodatkowy niepotrzebny koszt, który miesięcznie mógłby być przeznaczany na dodatkowe oszczędności dla rodziców
#pieniadze #inwestycje #ppk #oszczedzanie #inwestowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt