Aktywne Wpisy

kluha666 +385
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +8
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

źródło: 1000005415
Pobierzjak można nie kupować dużo taniej niż na allegro, no jak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prime 50 złotych, w cenie jest darmowa dostawa bez żadnego minimum. Sporo rzeczy zamawiałem,, gdzie dostawa wyszłaby dużo drożej niż przedmiot. W tych 50 złotych masz dobry serwis z filmami/serialami. Prime gaming i pewnie inne rzeczy z których nie korzystam xD
@Krupier: na studiach mieliśmy zajęcia z UI/UX i jako część projektu mieliśmy ocenić kilka sklepów internetowych. Jednogłośnie Amazon uznaliśmy za najgorszy ze wszystkich xD Kompletnie nasrane
@interpenetrate: No niby nie opłaca się, patrz przykład Polski i Allegro.
Ale ogólnie USA i Zachodnia Europa jest cofnięta w rozwoju jeśli chodzi ecommerce i jakikolwiek UX i UI bo jak nie mają kwadratowych stron typu Amazon lub Ebay to znowu
@jegertilbake: właśnie są te 20 lat do przodu. Choć w sumie to już allegro trochę dogania. Nie ma nic prostszego niż zrobienie dobrej, zwykłej wyszukiwarki. Sztuką jest zrobić c-----ą wyszukiwarkę żebyś jak najdłużej szukał. W Amazonie i eBay
@Senuyo: jeszcze masz i to tylko dlatego, że Amazon g---o znaczy w naszym kraju. Zobacz ile kosztuje prime w USA.
@Plp_: xD Jak ktos ma gowniany interfejs to nie uzywam strony wcale. Mieszkalem w UK i jak wrocilem do Polski to Allegro i paczkomaty jest jak powiew swiezego powietrza i nie doceniasz tego dopoki nie stracisz.
Nikt celowo nie robi c-------o interfejsu, bo bogate osoby
@Zabi96: aż dziw, że nie sofort. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@olek12216: dodatkowo mają taki b----l, że nierzadko kody rabatowe dla nowych wchodzą na stare konta. XD Już chyba kilka razy takich rabatów użyłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Plp_: C---a prawda. Takie sztuczki to mozesz robić w sklepie stacjonarnym gdzie konwersja jest jakieś 60-80% i każdy coś kupi.
W ecommerce gdzie
@Krupier: ok, ale nadal trochę zamawiałem już z amazonów uk/es/de/it/fr i nawet z wysyłką zza granicy wychodziło taniej niż w PL
@DrTRAPH0USE Amazon nie ma zadnej przewagi nad allegro. To smietnik z wyzszymi cenami. Jedynie promocje maja czasem lepsze i wtedy jest sens cos zamowic.
Brutalne fakty,
Od jakiegoś czasu robię transakcje z różnymi pałami z Europy - Wielka Brytania, Szkopy, Hiszpanie, Francuzi, wsiury z Afryki i takie tam. Kasa płynie w obie strony. No i kiedyś od jednych brytoli otrzymałem ofertę, która ich zdaniem miała mnie powalić na kolana. Zadeklarowali się, że oprócz standardowej
@kasztan00: To samo jest z czasem dostawy i wysyłką na zachodzie. Oni uważają że dostawa w 48h to jest już "błyskawiczna" dostawa. Standard to 72h.
Tymczasem u nas sporo sklepów ma już gwarantowany cut of time do 20:00 i inpost do paczkomatu dostarcza już o 9:00 następnego dnia. U nas jak klienci widzą dostawę w 48h to nawet nie kupują jeśli naprawdę nie muszą.