Aktywne Wpisy

sesa_sebix +25
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +52

źródło: 1000005415
Pobierz@DrTRAPH0USE: Nikt nawet nie będzie dysktował, po tym jak pierwszy raz dowiedziałem się jakich kranów tam używacie to ten kraj jest dla mnie jedno wielkie XD
Here is how platforms die: first, they are good to their users; then they abuse their users to make things better for their business customers; finally, they abuse those business customers to claw back all the value for themselves. Then, they die.
wyszukiwarka oczywiście nie ma startu do allegro, ale to nie problem, tam się wyszukuje konkretów relacjami, klikacie w to co wam wyszukało i stamtąd u dołu strony w powiązanych i podobnych są następne propozycje, często dużo lepiej oddające to czego szukacie niż z
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-02 170223
Pobierz@Poczuj_Rurznice: taki plankton ze nawet allegro nie umiało przez tyle lat zrobic swojej dostawy, a o amazonie nie wspominając.
@DrTRAPH0USE: inna liga. Tutaj Amazon nie daje ci darmowych wysyłek. Chyba że opłacisz subskrypcję.
Rzeczywiście w kwestii łatwości użytkowania, wyszukiwania itp Amazon to żenada. Myślę że jeszcze inna przyczyną wygrywania przez Allegro jest to że byli obecni na rynku bardzo długo zanim przyszedł Amazon i zadomowili się stając się molochem w Poslce. Ciężko takiego molocha ruszyć gdy ma ugruntowana pozycję
Spokojnie mogę wyznuc tezę se gdyby Allegro powstało w ~2009 roku to Amazon by go zmiótł
@Jamniki2: czy ja wiem, ostatnio kupiłem na Amazonie 6 żarówek które szły z niemców (chińskie) bo u nas takich nie było