Wpis z mikrobloga

Nie ma nic gorszego niż pracownik w zespole, który chce tylko klepać swoją robote zdalnie (zwykle taki archetyp programisty), nie chce rozmawiać z ludźmi, nie integruje się, nie potrafi w small talk ani pożartować. Nie chce jeźdźić na żadne wyjazdy integracyjne/imprezy, nie uśmiecha się. Takie rzeczy trzeba sprawdzać podczas rekrutacji na culcture fit, dojrzałe oko dostrzeże takie cechy w gagatku czy udaje czy nie, albo sam powie. Inaczej cała praca runie, bo później ciężko się dogadać w projekcie, jest zła atmosfera.

#programowanie #programista15k #pracbaza #pracait #korposwiat #polska #praca #it
GooPae - Nie ma nic gorszego niż pracownik w zespole, który chce tylko klepać swoją r...

źródło: image

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GooPae: raczej na odwrót - wole zdalnie bo nie chce mi sie sluchac 3 godziny nerdzika jak opowiada o swoim dziwnym hobby (curling/w----------e sie w szczeliny w jaskiniach/chinskie komiksy).
Druga opcja to nudny jak flaki z olejem tatuś, trzymany pod butem, którego jedynym celem w życiu jest zarabianie na swoją żonkę i zajmowanie się dzieckiem.
  • Odpowiedz
@GooPae: Ja potrafię w smalltalk, jestem wygadany, nie mam problemu z dogadywaniem się, jednocześnie pogardzam wyjazdami służbowymi i integracjami, na te drugie wpadam raz na ruski rok by się na szybko nażreć i napić za firmowe.
  • Odpowiedz