Wpis z mikrobloga

Wczoraj zapytałem brauniarza co po wyjściu z UE i czemu tak popiera postulaty brauna o polexicie. Odpisał mi, że Szwajcaria jakoś w UE nie jest i żyją lepiej od nas.

To jest właśnie poziom ludzi, którzy mają prawa wyborcze. Oni będą decydować kto będzie języczkiem u wagi w przyszłym rządzie. Można sie tylko załamać.

#neuropa #polityka #bekazkonfederacji
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 331
@mhmhmhmhm tylko Szwajcaria leży w górach, my na głównej nizinie łączącej Rosję z Europą, do tego Szwajcaria to banki, w których wszyscy dyktatorzy świata trzymają swój ukradziony hajs, a opłaca się komuś atakować swój bank?
  • Odpowiedz
@Magiel-19: Debilom nie ma po co tłumaczyć takich rzeczy, bo na każdy sensowny argument i tak znajdzie się szurski bełkot typu „może UE była dobra w 2005 ale teraz nic nam już nie daje”. W przypadku większości Brauniarzy zawiódł system edukacji, albo braki są już na poziomie podstawowych zdolności kognitywnych.
  • Odpowiedz
  • 4
Szwajcaria

@mhmhmhmhm: dodatkowo otoczona przez Włochy, Niemcy, Austrię i Francję - największe rynki zbytu w Europie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Odpisał mi, że Szwajcaria jakoś w UE nie jest i żyją lepiej od nas.

@mhmhmhmhm: Ostatnio też się wdałem w jakieś prztyczki na temat Polexitu i podałem przykłady krajów które do UE nie weszły, a zaczynały z podobnego poziomu jak my: Ukraina, Białoruś, naskoczyli na mnie właśnie ze Szwajcarią i Norwegią że zobacz jakie u nich bogactwo a przecież nie weszli do EUROKOŁCHOZU!!! No ręce opadają....
  • Odpowiedz
  • 22
@Anthrax91 to samo u mnie xD mówię skoro nas ta unia tak dusi to Serbia i Albania powinny rozwijać się szybciej itp.? Prawda? A oni mi z Norwegia wyjeżdżają xd
  • Odpowiedz
  • 27
@Anthrax91 @Magiel-19: po prostu wychodzisz z UE i zostajesz Szwajcarią mordo. Mówię ci. A teraz sorka, bo przerwa się skończyła i wracam na drugą zmianę w fabryce smrodu. Do zobaczenia przy urnie wyborczej.
  • Odpowiedz
  • 2
@mhmhmhmhm myślę, że na polexit to nie ma większych szans, prędzej we Francji lub Niemczech dojdzie do władzy przy wsparciu Trumpa partia typu zjednoczenie narodowe czy Afd i unia straci pierwsza lub drugą gospodarkę. No i jak rozumiem w takiej sytuacji polska utraci niepodległość bo bez unii nie jesteśmy w stanie funkcjonować? Widac pozorne poczucie bezpieczeństwa wykastrowało cały nasz naród.
  • Odpowiedz
Sasiad to programista 15k i nie wychodzi z domu? Też nie będę wychodził z domu bo u niego sie to sprawdzilo
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski tylko że po wyjściu z UE będzie nawoływanie do wyjścia z NATO i ogłoszenie neutralności. Ukraina od co najmniej 2004 roku chciała być w UE, od 2014 również w NATO, a już zdecydowanie od 2022 roku. Jeszcze za Janukowycza Ukraińcy powszechnie mówili, że chcą do Unii by żyć w dobrobycie, a NATO to nam tak średnio potrzebne (propaganda z czasów ZSRR o NATO jako wrogu była wciąż żywa)
  • Odpowiedz
To jest właśnie poziom ludzi, którzy mają prawa wyborcze. Oni będą decydować kto będzie języczkiem u wagi w przyszłym rządzie. Można sie tylko załamać.

@mhmhmhmhm: spoiler, wy się absolutnie niczym nie różnicie. Wprost przeciwnie, jesteście nawet gorsi, bo brauniarze zawsze byli na marginesie i to wy odpowiadacie za ich siłę.

Ruskie rubelki ruskimi rubelkami, ale to wy stworzyliście im perfekcyjne warunki do obrośnięcia w tłuszcz i siłę. Lekceważyliście normalnych ludzi, wyzywaliście
  • Odpowiedz
Ukraińcy powszechnie mówili, że chcą do Unii by żyć w dobrobycie

@galicjanin: tylko skąd by się ten dobrobyt wziął? Chyba z pompowania naszych podatków do ukraińskich oligarchów. Polska przed wejściem do UE od 90 do 2004 przynajmniej zwiększyła swoje PKB czterokrotnie.
Z naszej perspektywy wprowadzenie Ukrainy do UE lub NATO działa na naszą niekorzyść.
Pamiętasz ile patologii wyjechało do UK po otwarciu granic? No to nawet gorsza by przyjechała do
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: Co ty p--------z za przeproszeniem? Przez 20 lat nic się nie zmieniło w naszym kraju? Weź skonsultuje się z okulistą, bo chyba masz mocną wadę wzroku. Patrząc po ostatnim zdaniu, to chyba Cię d--a piecze jeszcze po ostatnich wyborach parlamentarnych. Co ciekawe, przez 10 lat z tych 20, o których wspominasz, rządził PiS, więc jak rozumiem połowa z tego zmarnowanego czasu, to ich robota w Twoim mniemaniu?
  • Odpowiedz
@Magiel-19: Nie manipuluj. Nie powiedziałem, że nic się nie zmieniło, tylko że popis nic nie zrobił. Zmieniło mi się pomimo tego, że szkodzili zwykłym ludziom ciągle windując podatki w górę.

Nie imputuj mi miłości do pisu, bo gardzę nimi tak samo jak po.
  • Odpowiedz