Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

#polska #ekologia
źródło: Screenshot_20251129_190714_Samsung Internet
PobierzAirly jest przewrażliwione i często świeci się na żółto i czerwono, ale na stronce Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska także nie wygląda najlepiej.
No cóż, chcieliście ratować klimat to macie drogi prąd obłożony ETS, utrzymywanie dwóch systemów energetycznych jednocześnie i ludzie nie chcą zakładać pomp ciepła.
Gdyby ten węgiel spalić w nowoczesnych kotłach nadkrytycznych z wielostopniowymi układami oczyszczania spalin, jakich kilka już w zamontowano zanim zamordyzm klimatyczny
źródło: scaled_1000002577
PobierzNajnowoczesniejszy kocioł nie rozwiąże problemu żeby odejść z paliw kopalnych na atom/OZE, tj nie zredukuje emisji CO2
Jak emisje CO2 z Polski 0.8 % są problemem bo ktoś chce "ratować klimat" (co i tak się nie wydarzy) to już nic nie poradzę. Niech Niemcy, USA, Chiny itd. sobie ograniczają, albo po prostu wszyscy inni.
https://elbelchatow.pgegiek.pl/o-oddziale/technika-i-technologia/blok-energetyczny-858-mw/kociol-bb-2400
Inne kraje mają ich więcej nawet. A airly pokazuje tylko polskie czujniki. Te kropeczki są dla picu.
Polska walczy w czołówce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000025798
PobierzA myślałem że zabakanie nowego filtra kabinowego w miesiąc było wyzwaniem