Wpis z mikrobloga

@PolsartNews: Jeśli cena ma być kryterium, to ostatnio odkryłem xlmoto.com, szwedzki sklep z markami własnymi, które sprzedaje imho za pół-darmo, a opinie w necie na choćby wykopie czy reddicie są całkiem przyzoite.

Zaś od siebie polecę JohnDoe, trochę ponad budżet, za to AAA i wyglądają jak normalne dzinsy, a jednocześnie udało mi się wyrwać na promce za jakieś 900zł, normalnie kosztują 1200.
  • Odpowiedz
@motospamer: Z tym stabilizowaniem protektora kolan to bym nie powiedział, mam takie jeasny z mega opiętą nogawką, i ochraniach kolan zawsze kończył na udzie. Musiałem spiąć gumką nogawkę i wsadzam sobie pod piętę do buta, bo inaczej tak się podciągały całe nogawki wraz z ochraniaczami.
  • Odpowiedz
ochraniach kolan zawsze kończył na udzie

@bary94pl: moje dżiny jak i inne portki mają kieszenie na ochraniacz, a ten rzepy i należy go przytwierdzić tak nisko, że stojąc normalnie na ziemi kolana ma się niżej - prawie wysokości piszczeli/łydek. Wtedy na koniku, przy zgiętych kolanach siup - jadą do góry na swoje miejsce. Spodnie nie mogą być za krótkie - kiedyś z tego powodu byłem właśnie "GumeczkaTeam"
  • Odpowiedz
@PolsartNews: ja mam seca squadron i w sumie jestem zadowolony. Są jednowarstwowe, klasa AA, kosztowały coś koło 600zł jak je kupowałem 2 lata temu, teraz widzę, że np na RR moto są za 490. Jedyny minus, to kupiłem czarne i latem stojąc na światłach czuć jak słońce parzy w tyłek.
  • Odpowiedz
  • 0
@Adams88878: właśnie mam je kupione, ale raczej będę oddawał bo mocno cisną na zgięciu kolana od dołu i protektory kolan zjeżdżają do środka. Niezależnie od rozmiaru. Długo już je masz? I rozeszły się trochę?
  • Odpowiedz
@PolsartNews: kupiłem we wrześniu, ale nic mi nie ciśnie i nie zjeżdża póki co. Są dobrze dopasowane. Wczesniej jeździłem (i ciągle jeżdżę) tez w Shima Gravel 3.0. Kupiłem w 2020 i do teraz jeżdżę. Tak wygodne, że dokupiłem drugą parę na. Ale chyba już ich nie produkują. Aczkolwiek Ridge dużo wygodniejsze i lżejsze bo jednowarstwowe i bez podszewki. Na zdjęciu ridge
Adams88878 - @PolsartNews: kupiłem we wrześniu, ale nic mi nie ciśnie i nie zjeżdża p...

źródło: 20250926_153543

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@wiktorbo: czy to były JohnDoe Classic Tapered?
Jeśli tak to po prostu są wygodniejsze od Shim, Rebelhornów itp?
Bo dla mnie rebelhorny i shimy są takie sztywne i wrzynające się w nogę przy zgięciu kolana.
Korci żeby zamówić te John Doe w ciemno
  • Odpowiedz
@PolsartNews: Ja mam JohnDoe Taylor, mierzyłem w sklepie Shimy i Rebelhorny i potwierdzam, że i siedzi i chodzi się w nich znacznie przyjemniej. A co dla mnie było ważne, mają rozmiarówkę i w pasie i na długość.
  • Odpowiedz
@PolsartNews: dla mnie to są spodnie, są różne kroje ale ja na to większej uwagi nie zwracam. Miałem do tej pory 3 modele i patrze, żeby tylko rozmiar się zgadzał (i cena z promocij xD).

Są wygodniejsze, są lepiej wykonane, wyglądają normalniej, teraz jest zima, wyjąłem ochraniacze i w nich chodzę, bo są normalnymi spodniami. Nikt mi nie wierzy, że mam jeasny motocyklowe na tyłku.
  • Odpowiedz
Mam z xlmoto. Certyfikacja AA, jednowarstwowe za 200 zł kupione na promocji. Są super. Teraz kupiłem shima zenith i też są ok ale dałem prawie 600 (teraz są na promocji za 475).
  • Odpowiedz