Wpis z mikrobloga

• 8
@greedy_critic mnie to mało obchodzi co za granicą piszą o prezydencie mojego kraju. On ma zadanie wetować żeby przynajmniej gorzej nie było i na razie się z tego wywiązuje.
  • Odpowiedz
  • 301
@Apdl Dlatego właśnie zawetował odroczenie ewidencji elektronicznej dla rolników, przez co zamiast mieć czas do 2027 żeby ją wprowadzić, muszą to zrobić do 2026. ( ͡º ͜ʖ͡º) No geniusz intelektu po prostu
  • Odpowiedz
no i to mi się podoba. Bronią swojego.

Gdy np. zagraniczne media niepochlebne rzeczy o Tusku to polska prawica dostaje orgazmu.

@Turin89: Jeśli chodzi o zagraniczne media i polityków to zauważalne jest ogólnie takie zjawisko tudzież taka tendencja bardzo specyficzna, że jeśli ktoś obraża zagranicznego polityka wypowiada się o nim w sposób niepochlebny nie ważny czy jest to USA, Rosja jakikolwiek inny kraj dosłownie to ludzie z tego kraju bronią
  • Odpowiedz
  • 0
@greedy_critic nie wiem, nie jestem rolnikiem i nie znam sprawy. Ale myślę, że prawdziwi rolnicy którzy są tak naprawdę małymi przedsiębiorcami dadzą sobie radę, a jak ktoś jest dzialkowcem z hektarem ziemi i to oddanej w dzierżawę to nawet jak nie da sobie rady to polska od tego nie padnie.
  • Odpowiedz
mnie to mało obchodzi co za granicą piszą o prezydencie mojego kraju. On ma zadanie wetować żeby przynajmniej gorzej nie było i na razie się z tego wywiązuje

@Apdl: Pomyśl co się stanie z tym wetowaniem jak jego opcja dojdzie do władzy. Dlatego trzeba być konsekwentnym i głosować za 2 lata na KO, żeby nie było premiera i prezydenta z jednego obozu. Tak jak mówił PiS i Konfederacja.
  • Odpowiedz
  • 0
@dr3vil dlatego mam nadzieję, że PiS nie bedzie w stanie rządzić samodzielnie. A najlepiej żeby nie był w stanie zrobić koalicji wiekszosciowej z jedna partia tylko dwoma.
  • Odpowiedz
Gdy np. zagraniczne media niepochlebne rzeczy o Tusku to polska prawica dostaje orgazmu.

Buahahaha. No dokładnie. To prawica cytowała swoich korespondentów z całego świata piszących jaki to PiS zły. To Prawica twierdziła razem z Putlerkiem i Łuką, że to 'tylko biedni ludzie, którzy szukają swego miejsca na świecie'. Niesamowite, że można tak zniekształcać rzeczywistość, by pasowała do poglądów...

@Turin89:
  • Odpowiedz
@greedy_critic: Mam wrażenie, że euro sceptycyzm to nowy antysemityzm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
JAKAKLWIEK krytyka UE to od razu leci REEEEEEEEE chcesz polexitu faszysto. Zupełnie jak z krytyką państwa Izrael.
Otóż nie, jest wielu ludzi i Nawrocki jest jednym z nich, którzy polexitu nie chcą, ale chcą, żeby głos Polski był w UE słyszalny i nie chcą bezrefleksyjnego akceptowania (co robił PiS i teraz KO) każdego
  • Odpowiedz
@Apdl:

On ma zadanie wetować żeby przynajmniej gorzej nie było i na razie się z tego wywiązuje.

I zawetował ustawę na którą czeka branża transportowa przez co:
1. branża została pozbawiona elektronicznych dokumentów i przegrywa z firmami zza granicy
2. umowy na przewozy trzeba podpisać do grudnia 2025 a nie do marca 2026 przez co część umów mogą nie zdążyć z częścią umów.
  • Odpowiedz