Wpis z mikrobloga

#gielda #programista15k #programowanie

No ja jeb*ie nawet jak wyłączysz tą opcję to czaty są zachowywane przez 72 godziny, a było tak dobrze i don't be evil musiało się odpalić

@edit Po wyłączeniu aktywności, historia czatów ginie. Więc albo dajesz nam swoją prywatność Z WSZYSTKIMI wrażliwymi danymi, które wpiszesz albo Gemini nie będzie miał pamięci i z każdą nową konwersacją musisz mu wszystko przypomnieć. Przecież to gigantyczne zagrożenie, gdy Pajeet z supportu może podejrzeć twoje adresy, numery kont bankowych i inne. Szczególnie wrzucając spore dokumenty do obróbki, wrażliwe dane można wrzucić przez przypadek.
perfumowyswir - #gielda #programista15k #programowanie

No ja jeb*ie nawet jak wyłącz...

źródło: CleanShot 2025-11-27 at 07.31.21@2x

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@perfumowyswir: Yes cannons slow market. Jak Ci nie pasuje to nje używaj, tak działa wolny rynek. Sa inne modele.
Zresztą Google wprost mówi, że jak nie chcesz płacić to sam jesteś produktem i tyle. Wszystko co piszesz i wysyłasz do Google jest z Tobą powiązane i służy do profilowania i nie tylko.
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: No to wolny rynek zdecyduje czy będą dawać dane czy pójdą do innej firmy z innym modelem. Ja nie rozumiem tego trochę. To jest tak jak z krzyczeniem o prywatność Windowsa czy o dowolnej innej korporacji. Jak Ci nie pasuje to nie korzystaj, tak działa wolny rynek. Ja nie korzystam, bo cenię swoje dane. U jednego klienta konto pocztowe plus kalendarz i dokumenty są na Google i tam korzystam,
  • Odpowiedz
@BreathDeath: Mówimy o tym wolnym rynku USA gdzie gdyby nie skasowano toczących się spraw anytmonopolowych to google nadal by szukało dna?

Czy może o tym wolny rynku gdzie księgowi z Boeninga zrobili outsourcing do tanich krajów, kilka samolotów się popsuło a DOJ ukręcił sprawie łeb bo spółka strategiczna? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.reuters.com/world/us-judge-approves-doj-decision-drop-boeing-criminal-case-2025-11-06/
  • Odpowiedz