Wpis z mikrobloga

Zrobiłem to Raguu. No i mówiąc szczerze byłem pełen obaw bo seler surowy smakował jak mydło, dodanie mleka do pomidorów też było kontrowersyjne, ale wyszło wyśmienicie. 10/10 wreszcie smakuje to dokładnie tak jak z dobrej włoskiej restauracji. A wsm wcale dużo dłużej nie robiłem niż zwykle koszt dodatkowych składników (seler, mleko, marchew) pomijalny w kontekście całego dania. Zrobiłem z 2 kg mięsa xD będę jadł cały tydzień #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Holetoanother_universe - Zrobiłem to Raguu. No i mówiąc szczerze byłem pełen obaw bo ...

źródło: 1000006512

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hole_to_another_universe: dobrze, ale następnym razem dodaj na wierzch świeżo starty ser, a nie te gotowce niewiadomego pochodzenia.
Ja tam robię cały wielki gar, porcjuję i mrożę, to i na pół roku mi starcza przy jedzeniu od czasu do czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: zbyt grubo pokrojone warzywa. Kostka powinna być jak najmniejsza, według możliwości. Poza tym nie wiem jak długo podsmażałeś sofritto a potem gotowałeś sos, ale na bank obydwie czynności odwaliłeś na szybko, bo te warzywa powinny się rozpływać tworząc sos a nie stać w całych dużych kawalkach obok sosu (imho n8e trzeba aż 3-4h ale 1h to minimum + dobrze podsmażone, prawie karamelizowane warzywa). Tak samo różnica w wystarczająco dobrze
ching-chong - @Holetoanother_universe: zbyt grubo pokrojone warzywa. Kostka powinna b...

źródło: 1000038523

Pobierz
  • Odpowiedz