Aktywne Wpisy
buddookan +299
#prawo #polska #ciekawostki
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.

blunch +465
Dobry uczynek spełnion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
źródło: PXL_20260131_080019793
Pobierz

źródło: G6gVTtbWgAAi4Tc
Pobierz@Jariii: fakty sa niewazne, nie pasuja do propagandy
prąd nie ma szans żeby staniał, od 2024 wiatraczki, koszt i serwis to kwoty budżetu kraju
i co taki orlen dopłaci do tego? to równowartość 30 procent oze
jakby ta kasa poszła na atom to moze wtedy
co ciekawe ataki zimna ten słynny wir polarny powoduje zero wiatru akurat tam gdzie budują wiatraki
co prawda wyz daj słońce i energię dość dobrą ale na parę godzin :-(
Efekt
bo firmy z zachodniego sąsiada razem z duńczykami dostają kase z kpo prawie całą na zmiany w PL
zamiast atomu i cpk, dlatego m.in.
@zrzed: potanial wzgledem 2023 w 2024 i teraz potanial dwukrotnie w tym roku. Ceny URE sa na stronach operatorow. Dlaczego negujesz fakty?
jakby nie elektrownia wodna z prl w Żarnowcu to z całej tej kasy energii by starczyło max na kilka minut, tak na 40 minut
to jak ma nie zdrożeć? a to jedyne co sie zmieni przed ets2