Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +676
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Amigoyamigo +330
Moja dentystka kupiła całą klatkę od dewelopera. Rozumiecie, całą klatka jest jej, na parterze zrobiła salon dentystyczny i miejsce parkingowe na swojego nowego merola, a 2 pozostałe piętra to apartamenty pod wynajem. Wchodzę na stronę stomatologa, a ona tam oferuje zabiegi z noclegiem xdddddd gdzie ja żyję Boże
#nieruchomosci
#nieruchomosci

- manual lub żwawy automat (obecnie mam stary hydroknetyk - porazka)
- do pracy 9-10km potem powrot po 8h wiec dystanse male, dwa razy w tygodniu 40-50km, sporadycznie dalsze wypady i 2x w roku wakacje. Jakies 18kkm rocznie mysle
- nadwozie bez znaczenia, choc sklaniam sie ku hatchback/lift/kombi
Na razie glosno mysle o
VAG: (znam mam drugiego)
- Octavia 3 RS w TDI (ladne wnetrze, wystarczajace wyposazenie DSG) - 4x4
- GOLF VII GTD (jeszcze ladniejszy i lepsze wnetrze ale w tej cenie ciezko)
- SuperB 2 - obecnie jeżdze jedynką, troche duzy ale komfortowy, polecane silniki i DQ250
- F30/31 - glownie ze wzgledu na skrzynie, silnikpewnie N47/B47 (minimalny budzet wiec czesto bieda)
- Megane GT220 - fajna moc po stage 1, rodzinny gokart, mozliwosc LPG, dobre zabezpieczenie antykorozyjne. Z minusów małża na masce. Wnetrze trąci myszką, troche bida.
Doradźcie, automat nie jest must have, ale fajnie to dziala więc ZF bylby marzeniem, DSG dziala szorstko no i w moim budzecie przebiegi 200 tys. wiec wieksze ryzyko usterki.
Segmenty troche rozstrzelone ale no cóż...
#superb #skoda #bmw #renault #octavia #golf #volkswagen #f30 #megane #motoryzacja #samochody #samochod #jakiwybrac #wybor #pomoc
@sberatel: wiem, ze nie do konca ma sens.. ale to raczej wybieranie mniejszego zla, wole chyba to niz TSI/TFSI
@IceNuke: wybierz jedno
PS. I w sumie widze ze to takie minimum, na ta wersje silnikowa co podales.
Jak kupisz sztukę z dobrą historią, najlepiej po rozrządzie i olejach w skrzyni, to chwilę pojeździsz, w miarę tanio, bez dużego wydatku na serwis. Ale
Czytając już "enty" wpis w stylu: co kupić za tyle i tyle, dziwi mnie jak mocno została nam zareklamowana i "sprzedana" niemiecka motoryzacja. Większość ludzi od razu, z automatu rozważa koncern VAG, tj. VW a moze jakaś Skoda, ewentualnie Audi. Jest jeszcze BMW i Mercedes i dłuuugo dłuuugo nic.
Bo wiadomo: Japończyki rdzewieją i są plastikowe, na F nie kupuj itd itp.
Tak czy inaczej powodzenia w wyborze i