Wpis z mikrobloga

Jaki samochód do 50-55tys PLN (im mniej tym lepiej)
- manual lub żwawy automat (obecnie mam stary hydroknetyk - porazka)
- do pracy 9-10km potem powrot po 8h wiec dystanse male, dwa razy w tygodniu 40-50km, sporadycznie dalsze wypady i 2x w roku wakacje. Jakies 18kkm rocznie mysle
- nadwozie bez znaczenia, choc sklaniam sie ku hatchback/lift/kombi

Na razie glosno mysle o
VAG: (znam mam drugiego)
- Octavia 3 RS w TDI (ladne wnetrze, wystarczajace wyposazenie DSG) - 4x4
- GOLF VII GTD (jeszcze ladniejszy i lepsze wnetrze ale w tej cenie ciezko)
- SuperB 2 - obecnie jeżdze jedynką, troche duzy ale komfortowy, polecane silniki i DQ250

- F30/31 - glownie ze wzgledu na skrzynie, silnikpewnie N47/B47 (minimalny budzet wiec czesto bieda)
- Megane GT220 - fajna moc po stage 1, rodzinny gokart, mozliwosc LPG, dobre zabezpieczenie antykorozyjne. Z minusów małża na masce. Wnetrze trąci myszką, troche bida.

Doradźcie, automat nie jest must have, ale fajnie to dziala więc ZF bylby marzeniem, DSG dziala szorstko no i w moim budzecie przebiegi 200 tys. wiec wieksze ryzyko usterki.
Segmenty troche rozstrzelone ale no cóż...

#superb #skoda #bmw #renault #octavia #golf #volkswagen #f30 #megane #motoryzacja #samochody #samochod #jakiwybrac #wybor #pomoc
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IceNuke: F30/31 jak najbardziej polecam. 320d w zupełności wystarczy, a i nie pali za wiele. Minusem wytłumienie ale ponoć są jakieś sposoby (ja się po prostu męczę :D )
  • Odpowiedz
@IceNuke: Mazda 3, też się wąchałem przed zakupem swojej, ale nie żałuję. Silniki żwawe, LPG też podejdzie (mam) wnętrze ładne i samochód przepiękny. Prowadzi się świetnie, jedynie co przyczepić się można do wyciszenia bo pow 110 szumi wiatr.
  • Odpowiedz
  • 0
@Scybulko: jezdze starym superbem z 2004 roku, o Aurisie myslalem ale plastikowy i niejedzie.. Choć uchodzi za mega bezawaryjnego. Chyba za mlody jeszcze jestem na takie auto :D

@sberatel: wiem, ze nie do konca ma sens.. ale to raczej wybieranie mniejszego zla, wole chyba to niz TSI/TFSI
  • Odpowiedz
@IceNuke: diesel i dojazd 9-10km? Za 57k kupisz Chargera ze skórami, 3.6 V6 300KM, skrzynia 8HP najlepsza jaka jest. Auto 2015 rok, duże fajne, silnik bez turbo, skrzynia nowoczesna. Ewentualnie może upolujesz 320i z 8hp 2.0 184KM 2016 rok.
  • Odpowiedz
  • 0
@bartalke: patrzylem jedynki, podobaja mi sie polifty ale nie myslalem ze sensownego cos w tej kasie sie znajdzie.

PS. I w sumie widze ze to takie minimum, na ta wersje silnikowa co podales.
  • Odpowiedz
  • 0
@kipowrot: tesciu ma jeepa, mechanik ktory byl w stanie go ogarnac przy awarii jest ponad 100km ode mnie :D Wolalbym daily o ktorym ktos coś wie, aczkolwiek auto fajne. Tylko niepraktyczne
  • Odpowiedz
@IceNuke: Pentastar V6 3.6 to chyba jeden z najprostszych silników do "ogarnięcia" raz na 250kkm/13lat robisz rozrząd to jest najdroższe co Cię może spotkać. Ma skrzynie 8HP która jest wszędzie. A silnik jest w Chargerze, 300s, Pacifice, Jeepach. Naprawdę pierwszy lepszy mechanik ogarnie chargera albo 300s. Nie kupisz lepszego daily za 50k. Na BMW za mało, a diesla nie polecam ogólnie.
  • Odpowiedz
@IceNuke: F30 fajny wóz, 318d N47 automat pali mi ok. 5,5l. W mieście trochę się ten samochód męczy, ale na trasie bajka. Kupiłem w okolicach 180k km i zrobiłem już ponad 60k km. Środek (skrzypienie plastików) i wyciszenie to nie są mocne strony tego auta.
Jak kupisz sztukę z dobrą historią, najlepiej po rozrządzie i olejach w skrzyni, to chwilę pojeździsz, w miarę tanio, bez dużego wydatku na serwis. Ale
  • Odpowiedz
@IceNuke:
Czytając już "enty" wpis w stylu: co kupić za tyle i tyle, dziwi mnie jak mocno została nam zareklamowana i "sprzedana" niemiecka motoryzacja. Większość ludzi od razu, z automatu rozważa koncern VAG, tj. VW a moze jakaś Skoda, ewentualnie Audi. Jest jeszcze BMW i Mercedes i dłuuugo dłuuugo nic.
Bo wiadomo: Japończyki rdzewieją i są plastikowe, na F nie kupuj itd itp.
Tak czy inaczej powodzenia w wyborze i
  • Odpowiedz