Wpis z mikrobloga

✨️ Jak odnaleźć sens życia w trudnych czasach?
Jak odnaleźć sens życia jako #przegryw? Nie mam żony, dzieci, ani żadnych zobowiązań, w dodatku mieszkam z matką więc mam dużo czasu wolnego i jakieś pieniądze a mimo to nie umiem tego wykorzystać i w wieku 31 lat czuje się na 65. Nie wiem co ze sobą zrobić, nie mam żadnego planu na siebie (mam stabilną pracę jbc). Jakby tego było mało to chodzę zgorzkniały, nic mnie nie cieszy i ciężko żebym się czymś zainteresował. W poszukiwaniu dopaminy sięgam po alko i scrolluje internet w poszukiwaniu nowego contentu chociaż to też zamula. Czasem jakieś kompulsywne zakupy jeszcze dają szybki strzał dopaminy ale ileż można kupować. Ciężko o coś co by mnie "wybudziło do życia" czy dało jakiś zastrzyk energii i zreguły wiąże się to z nałogami lub używkami. Poza tym to marazm, nicość i każdy dzień mija tak samo...

#przegrywpo30tce #samotnosc #depresja #niebieskiepaski #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak masz nadwagę, chlejesz i siedzisz na dupie scrollując internet całymi dniami, to nie dziwota że nic ci się potem nie chce, bo układ nagrody rozyebany i testosteron szoruje po dnie. Rusz dupę na siłownię, zacznij się ruszać to zobaczysz, ile barw nagle nabierze świat.
  • Odpowiedz
W poszukiwaniu dopaminy sięgam po alko i scrolluje internet w poszukiwaniu nowego contentu

@mirko_anonim: nihil novi sub sole

Ciężko o coś co by mnie "wybudziło do życia" czy dało jakiś zastrzyk energii i zreguły wiąże się to z nałogami lub
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wolontariat. Schroniska dla psów, jeżeli lubisz psy, pomaganie dzieciakom w lekcjach, albo starsze osoby. Obczaj w necie gdzie i jakie wolontariaty są w twojej okolicy, pomaganie innym bardzo pomaga tez osobie pomagajacej plus poznaje się wspaniałych ludzi.
  • Odpowiedz
@Podajhaslodowifi: To jest raczej odwracalne, nie z takich czarnych dup ludzie wychodzą, więc pierwszym krokiem na pewno silka/bieganie/rower/cokolwiek. Samotność i brak interakcji z ludzmi też sa totalnie destrukcyjne dla naszej psychiki oczywiście.
  • Odpowiedz
@schweizer: samotny na szczęście nie jestem, ale mój stan to już dobre długie lata xD myślałem że ten typ tak ma bo zawsze byłem ulany a może to od tego wszystko się zaczeło, musze obczaić temacik. Ciekawe czy jakoś farmakologicznie da się coś poradzić poszukam na necie
  • Odpowiedz