Wpis z mikrobloga

Czesc Mirasy, pytanko mam, moze mi podpowiecie zanim pofatyguje sie z tym do banku.

Chce splacic kredyt hipoteczny w Millennium. Dzien splaty raty mam 20. dnia miesiaca.
Z tego co widze w aplikacji to aby splacic calosc to musze isc do oddzialu... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czy ma znaczenie ktorego dnia miesiaca to zrobie?
Rozumiem, ze gdy robi sie nadplate to ma to znaczenie bo odsetki codziennie rosna, wiec jakbym poszedl 19. dnia miesiaca i jedynie NADPLACIL to z tego jeszcze pojdzie kasa na odsetki i reszta na kapital.
Ale czy w przypadku CALKOWITEJ splaty dziala to tak samo?

#bankowosc #bank #banki #millenium #milennium #millennium #bankmillennium #kredyt #kredythipoteczny #kredyty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy ma znaczenie ktorego dnia miesiaca to zrobie?

@meehow69: Tak. Im wcześniej spłacisz cały kredyt, tym mniej odsetek zapłacisz - są one naliczane codziennie.
  • Odpowiedz
@meehow69: A musisz spłacać całość? Ja bym zrobił nadpłatę w aplikacji na kwotę kredytu minus jeden grosz i w terminie płatności kolejnej raty pobierze ci ten grosz i kredyt sam się zamknie. Bez wizyty w oddziale.
  • Odpowiedz
@meehow69: A czemu miałbyś robić hocki klocki. Przecież zostanie spłacony. Zostaje wykreślenie hipoteki, być może i tak będziesz musiał iść do banku po kwit mazalny a może wyślą pocztą. Nie wiem jak w mille, ale nie ma presji czasu i nie lecą wtedy odsetki
  • Odpowiedz
  • 1
@DeoLawson: no racja :) Upewnilem sie w banku i potwierdzili. Dobry trik :P
Zapytalem tez czy faktycznie musze do banku jesli bym nie skorzystal z tej opcji - otoz mozna przez infolinie, efekt taki sam jak wizyta w banku :) To tak FYI dla wszystkich ktorzy moze kiedys beda szukac tego info.
  • Odpowiedz