Wpis z mikrobloga

  • 0
@Tytyka: No z tym tłuszczem jest co kto lubi. Nie lubię jak jest za tłusto i taki kożuch się zrobi. Co do roboty to jak wiesz co i jak to chwila moment tak na prawdę. Warzywa obrać i opłukać, mięso opłukać i samo się gotuje. Dopiero na koniec jak wyciągam i cedzę to jest trochę roboty, ale to max 30 minut. Zliczając wszystko to tak na prawdę może z godzinę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tytyka też u mnie dziś rosołek z kaczki tylko ja daje porcję i szyje, żołądki drobiowe czasami też serca, włoszczyzna zalewam zimna woda żeby przykrylo wszystko. Z przypraw tylko liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól pieprz i długo gotuję. Miłej podróży z gotowaniem a zrobić dobry rosół to już jest coś :)
P. S tak wyglądał przed zalaniem
majka92 - @Tytyka też u mnie dziś rosołek z kaczki tylko ja daje porcję i szyje, żołą...

źródło: temp_file7309791701388309407

Pobierz
  • Odpowiedz